o mancare gustoasa care la noi se papa foarte foarte bine!
ingrediente:
500gr carne tocata
cartofi(piure)in functie de cantitatea dorita
o ceapa mare
ulei
bulion
2rosii
o lingura pasta de gogosari(merge si fara,dar ii da un gust super)
sare
piper
patrunjel
ou,smantana
puneti cartofii la fiert pt piure
intre timp caliti o ceapa taiata marunt
adaugati apoi carnea si lasati-o la calit 5minute
se adauga apoi bulionul,pasta de gogosari,patrunjelul,rosiile curatate de coaja si tocate,sare piper,(eu pun si putina boia,face parte dintre condimentele preferate;)
lasati la foc mic pt 10minute
.
dupa ce au fiert cartofii,ii pasati si preparati un piure cu o consistenta obisnuita.
un vas termorezistent il ungeti cu ulei pe fund si lateralele
asezati un strat de piure,apoi jumatate din amestecul cu carne,iar piure,iar amestec, terminand cu un strat de piure
bagati la cuptorul incins pt aprox 30minute.
inainte de a fi gata,bateti un ou cu putina sare si o lingura de smantana si ungeti deasupra.
mai lasati 5minute la cuptor.
puteti servi cu muraturi,salata sau un bol cu iaurt.
(cand este rece are aspectul unei felii de tort;),dar noi o preferam fierbinte)
in „ansamblare”nu trebuie neaparata respectata regula,puteti pune jumatate din cantitatea de piure,carnea,apoi piure sau doar piure,amestec si deasupra rosii
asta depinde de imaginatie,gustul va fi la fel de bun,.
Multumesc pentru vizita!
Am un premiu pentru tine care asteapta sa-l ridici!
Weekend placut!