Sotul meu nu iubeste piureul de cartofi, desi-l fac cremos, cu lapte, unt si/sau smantana. Cartofi prajiti facem rar, extrem de rar, de 2-3 ori pe an, in schimb aceasta garnitura de cartofi e apreciata de toti ai casei si merge cu atat de multe preparate! De la snitel la carnaciori, carnuri cu sos, fripturi, pulpe sau aripioare. Si e mult mai sanatoasa. O muratura, un iaurt, o salata sau o dulceata de ardei iute, completeaza apoteotic felul principal. Desi e o reteta banala, poate fi de folos cuiva sau o sursa de inspiratie. Eu am preluat-o de la cumnata mea.
N-am stat sa fac poze de revista, nici n-as avea timp, s-ar raci pana as aranja-o eu :)))), asa ca v-o arat exact cum arata ferbinte, dupa ce am ridicat capacul.
Pentru cea mai simpla si mai buna garnitura de cartofi ai nevoie de:
- o cratita cu capac care sa se potriveasca perfect
- cartofi
- usturoi
- sare
- patrunjel
- unt
- Cureti cartofii, ii speli si ii tai ca pentru tocanita. Ii pui intr-un vas cu apa in care adaugi sare dupa gust si 2-3 catei de usturoi curatati. Pui la fiert la foc mediu, cu capacul usor ferit.
- Cand cartofii au fiert, te ajuti de capac si scurgi zeama. Scoti cateii de usturoi, pui 1-2-3 linguri de unt (depinde cat de multi cartofi fierbi si patrunjel verde tocat.
- Pui capacul peste cratita si scuturi bine , invartind cratita si cu capacul in jos, incat sa cuprinzi cartofii in unt si verdeata.
Gata! Poti servi!