marți, august 20, 2019

Tort cu crema de lamaie

102Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

O crema minunata de lamaie, un tort usor si bun , exact cum imi place mie :))

tort lamaie 2

[ingredients title=”Ingrediente tort cu crema de lamaie”]

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie – o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar – pentru ornat

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.
[/directions]

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

18 comentarii

Lasă un răspuns