Daca vrei o reteta simpla, cu timp de pregatire scurt, ingrediente simple si rezultat delicios, pregateste muschiulet de porc la cuptor. Fraged, suculent si bun, cu arome exact ce si cat ii trebuie, il recomand din suflet!
Eu l-am servit alaturi de cartofi nature (pe care i-am pregatit in acelasi timp, se sincronizeaza perfect timpul de preparare) cu unt si patrunjel si iaurt de casa, facut de mine – deci asa mai ca la tara :))) – dar il poti servi cu orez, legume trase in unt sau orice alta garnitura crezi tu ca s-ar potrivi.
Ingrediente Muschiulet de porc la cuptor
- un muschiulet de porc – poate fi si de 500-600 grame si de 700-800 grame
- 4 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 50 g unt
- sare
- piper
- cimbru
Preparare Muschiulet de porc la cuptor
Pregatesti muschiuletul de porc din timp. Daca il cumperi proaspat incepi deja prepararea, daca e congelat il lasi la dezghetat iar inainte de preparare 60 minute la temperatura camerei.
Tamponezi muschiul cu un servet uscat. Cu un cutit subtire indepartezi membranele albe de pe muschi, daca are. Condimentezi cu sare si piper.
Incingi o cratita inalta si larga si torni in ea uleiul. Intre timp preincalzesti cuptorul la 180 grade, program cu ventilatie.
Pui muschiuletul si il rumenesti pe toate partile, la foc mediu, pana cand prinde o culoare rumena, frumoasa, apetisanta. Pe la jumatatea timpului pui in ulei si 2 catei de usturoi.
Acesta nu e un pas optional! Are mare aport la gustul final!
Transferi totul (cu tot cu ulei si usturoi) intr-o tava pe masura muschiuletului, condimentezi putin cu cimbru si pui deasupra untul, cubulete.
Introduci tava la cuptor, pe treapta medie si lasi pentru 17 minute daca muschiuletul e mai micut, 20 minute daca e mai mare.
Muschiulet de porc la cuptor
Scoti tava din cuptor si acoperi neglijent :))) cu folie de aluminiu sau hartie pentru copt.
Lasi la odihna pentru 10 minute. Intr timp il mai poti invarti in sos.
Nu sari nici acest pas!
Pui apoi totul pe un platou, cu sos, cu usturoi cu tot, feliezi in felii grosute si servesti alaturi de garnitura si/sau salata pe care le-ai pregatit cat timp carnea a stat la cuptor si la odihna.
Sursa retetei – Multumesc, Laura!
Ma gasesti pe facebook la – Retete papa bun