Imi plac foarte mult retetele simple! Iar aceasta prajitura olandeza cu mere nu face execeptie de la placerile mele :))
Retetele care contin cat mai putine ingrediente, arome, combinatii, sunt pe placul meu.
Simplu de facut, cam 10-15 minute de stat in bucatarie, apoi doar rabdarea sa se coaca iti mai este pusa la incercare si gata 😀
Cam de mult timp nu mi s-a intamplat sa nu am rabdare sa se raceasca o prajitura.
Dar mirosea atat de bine !!!
Pentru o tava patrata cu latura de 20 cm
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 45 g unt
- 30 ml ulei (poti sa nu pui ulei si sa pui 75 g unt din start)
- 75 ml lapte
- 135 g faina
- 2 lingurite praf de copt (rase) – reteta asa cere, insa eu cred ca merge pus si doar o lingurita
- un varf de lingurita sare
- un plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar brun sau putina scortisoara pudra
- 3 mere potrivite ca marime/poti folosi si alte fructe
Preparare Prajitura olandeza cu mere
Pentru o tava mai mare dubleaza ingredientele.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Topeste untul impreuna cu uleiul si lasa-le la racit.
Curata merele de coaja apoi taie-le cubulete.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat, pentru 5 minute.
Toarna in fir subtire gasimea racita, mixand continuu.
Adauga la fel si laptele.
La final pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si mixeaza putin, pana la omogenizare.
Pregateste tava si pune hartie pentru copt.
Toarna compozitia pentru prajitura olandeza cu mere. Va fi doar o idee mai subtire decat cea pentru chec.
Distribuie uniform cubuletele de mere, apoi presara zahar brun sau scortisoara – eu nu prea-s fan scortisoara, asa ca am ales zaharul brun.
- Daca vezi ca-s prea multe mere (depinde de dimensiunea lor) si nu mai ai unde le pune, nu le mai pune 🙂
Coace prajitura pe treapta 2, pentru 10 minute la 200 grade, apoi coboara temperatura la 180 grade si mai coace pentru inca 20-25 minute, pana cand s-a rumenit frumos – eu am mai copt-o 23 minute.
Scoate-o si las-o sa se racoreasca, apoi serveste-o fie pudrata cu zahar pudra fie cu un strat de frisca naturala.
Sursa de inspiratie – culinar.ro
Bună mă interesează tort Embacher. Dacă cumva știți această rețetă va-ș fi recunăscător. 15 – 20 de ani în urmă am văzuto la internet. De câțiva ani o caut din nou dar nu o mai pot găsi, deci vă rog mult dacă o găsiți, și vreți să mi-o trimiteți. Vă mulțumesc anticipat cu respect Ovidiu Marcel.
Buna! Nu, nu am auzit de acest tort, chiar m-ati facut curioasa :))
Dar ca idee, cam din ce era compus?