Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker - Rețete Papa Bun

Prajitura cu mac si frisca – la Multicooker

1.24KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

prajitura-cu-mac[ingredients title=”Ingrediente Prajitura cu mac si frisca”]

  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
  • 100 frisca
  • un vf. cutit sare
  • o lingura mac

[/ingredients]

 

[directions title=”Mod de preparare Prajitura cu mac si frisca”]

  1. Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
  2. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.
  4. La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.
  5. Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.

Puteti coace blatul si-n cuptorul traditional, la foc mic, intr-o tava cu diametrul de 20 cm.

  1. In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).
  2. Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.
  3. Mixeaza frisca impreuna cu smantana si zaharul. Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.

[/directions]

 

prajitura1 pr2

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns