- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf copt
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
- 100 frisca
- un vf. cutit sare
- o lingura mac
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Prajitura cu mac si frisca”]
- Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
- Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
- Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.
- La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.
- Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.
Puteti coace blatul si-n cuptorul traditional, la foc mic, intr-o tava cu diametrul de 20 cm.
- In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).
- Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.
- Mixeaza frisca impreuna cu smantana si zaharul. Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.
[/directions]
Arata fantastic, blatul galben cu semintele de mac, e un efect vizual deosebit 🙂
Am venit sa cersec si eu o felie!