mnb

Turte banatene

turte-banatene-2
4.21KVizualizări
0
(0)
turte-banatene
turte-banatene

500 gr faina
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou

o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)

gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana – ce doriti dvs.

Cernem faina-ntr-un vas adanc.

Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc…

Sursa- Revista Practic in bucatarie

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 comentarii

Lasă un răspuns

4 + 18 =