Ingredientele prezentate sunt pentru o portie de budinca, mariti cantitatea in functie de cate persoane doritoare aveti 😛
[ingredients title=”Ingrediente Budinca de vanilie”]
- o cana cu lapte + 2-3 linguri
- o lingura plina cu varf amidon alimentar
- o lingura si jumatate zahar
- un ou
- un vf. cutit sare
- miez de la pastaia de vanilie
- o lingurita unt
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare budinca de vanilie”]
- Pregatiti aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
- Puneti laptele, amestecat cu zaharul, sarea, in vasul aparatului.
- Selectati din MENIU functia BOIL.
- Apasati START.
- Intre timp bateti intr-un bol oul, adaugati amidonul si cele 2-3 linguri lapte rece si omogenizati.
- In maxim 2-3 minute laptele din vas este fierbinte, asa ca turnati peste el, incet , incet amestecul de ou, amestecand usor cu o spatula de lemn.
- Amestecati continuu pana ce obtineti o budinca care se desprinde de pe peretii vasului.
- Opriti aparatul si mai amestecati putin sa nu se prinda budinca (vasul inca este cald). Cand s-a racorit usor adaugati untul si miezul de la pastaia de vanilie si omogenizati.
- Lasati sa se raceasca apoi turnati totul intr-un bol. Dati bolul la rece pana in momentul servirii.
- Serviti cu fulgi de ciocolata, frisca sau topping de fructe.
[/directions]