Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post.
Din două mişcari a fost deja la cuptor.
„Ingrediente Ştrudel cu afine
- o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
- dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
- o lingură amidon
- zahăr pudră – optional
Mod de preparare Strudel cu afine
- Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
- Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.
- Pune în ibric şi omogenizează.
- Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.
- Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.
- Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).
- Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.
- Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit, la 200 grade, program sus/jos, până când ştrudelul e rumenit frumos.
- Pudrează cu zahăr pudră.