marți, august 20, 2019

Strudel cu afine

101Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post.
Din două mişcari a fost deja la cuptor.
strudel-cu-afine


[ingredients title=”Ingrediente Ştrudel cu afine”]

  • o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
  • dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
  • o lingură amidon
  • zahăr pudră

[/ingredients]

strudel

[directions title=”Mod de preparare Strudel cu afine”]

  1. Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
  2. Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.
  3. Pune în ibric şi omogenizează.
  4. Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.
  5. Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.
  6. Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).
  7. Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.
  8. Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit până când ştrudelul e rumenit frumos.
  9. Pudrează cu zahăr pudră.

[/directions]

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns