Mousaka - Rețete Papa Bun

Mousaka

1.12KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Am vazut de curand la Miha o musaca care mi-a facut cu ochiul. Nu c-ar fi fost cu mult diferita fata de ce preparam eu dar ideea adaugarii sosului Bechamel in reteta mi s-a parut mai mult decat bine venita.
Si chiar este, copiilor le-a placut tare mult.

Ingrediente
Piure
6-7cartofi marisori
50 gr unt
100 ml lapte
sare

Umplutura
400 gr carne tocata
doi catei usturoi
doua cepe
o lingura crema de branza
un ou
sare
piper
o lingura pasta tomate
100 ml apa
ulei

Sos Bechamel
o lingura unt
o lingura faina de grau
250 ml. lapte
sare
nucsoara

In plus
100 gr cascaval ras
unt pentru uns tava

Mod de preparare.

Piure.
Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare.
Se testeaza cu furculita cand sunt fierti, se opreste focul si se scurge apa.
Se sfarma cartofii bine si se adauga untul si laptele fierbinte amestecand energic pana obtinem o pasta fina, pufoasa. Se potriveste gustul de sare.

Umplutura
Intre timp se toaca ceapa curatata si se pune la calit in ulei fierbinte. Se caleste 2-3 minute si se adauga carnea tocata (sau taiata cubulete mici). Se mai caleste 5 minute amestecand , apoi de adauga usturoiul curatat, intreg, 100 ml apa si se lasa la foc mic cu capac timp de 10-15 minute.
Se adauga pasta de tomate, sare si piper si se mai lasa sa dea doua clocote.
Se lasa sa se racoreasca,se scoate usturoiul, se adauga branza si oul usor batut si se omogenizeaza.

Sos Bechamel
Se pune intr-o craticioara untul sa se topeasca. Se adauga faina si se caleste timp de doua minute.
Se da cratita deoparte si se adauga putin cate putin laptele rece amestecand mereu pana la omogenizare.
Se pune inapoi pe foc, se potriveste gustul de sare, se adauga si putina nucsoara si se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune 1/2 din cantitatea de piure apoi 2/3 din sos urmand sa repartizam uniform umplutura cu carne.
Intindem si restul de piure, ungem cu sosul ramas si presaram cascavalul ras.

Dam vasul  la cuptor la foc mediu pana ce musacaua se rumeneste usor deasupra.
Noi o servim cu iaurt sau muraturi.
Pofta buna!

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns