duminică, septembrie 22, 2019

Prajitura cu mere reteta prajitura turnata

887Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Asta-i genul de prajitura cu mere din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc aceasta prajitura turnata in tava mare 🙂

Prajitura turnata cu mere sau branza, si usor de facut si extrem de buna, ba mai mult, destul de economica 🙂


Prajitura turnata cu mere
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Portii/Bucati: 10
Ingrediente
  • Prajitura turnata cu mere (tava 24/34 cm)
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 20 linguri cu varf faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 2 kg de mere (cantarite inainte de curatare)
  • 8-10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta rom

 

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere

Prajitura se prepara extrem de simplu si este o prajitura rapida.

Se incepe cu merele. Spalate, curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele, se presara zaharul si se pune cratita la foc.

Se fierbe totul pana cand zeama lasata de mere se evapora.

Se adauga romul si zaharul vanilat si se amesteca.

Se lasa la racit.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana devine totul o crema pufoasa. Se incorporeaza, putin cate putin, mixand usor, uleiul.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, in doua transe, alternand cu laptele.

Compozitia va fi pufoasa, mai grosuta putin decat cea de clatite.

Se pregateste o tava si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (nici mai mult nici mai putin 🙂 ) Se intinde usor cu lingura si se introduce in cuptorul preincalzit din timp (cu 10 minute inainte) lasand la copt pentru 10-12 minute (trebuie sa prinda doar usor culoare si sa se lege bine compozitia incat sa nu fie “deranjata” :))) de umplutura.

Se scoate tava de la cuptor si se pune lingura cu lingura umplutura de mere, apoi se niveleaza usor.

Se toarna aluatul deasupra (eu am folosit un ibric si am lasat sa curga in fasii).

Se inclina usor-usor tava incat aluatul sa cuprinda intreaga suprafata.

Se seteaza temperatura cuptorului la 175 grade si se coace prajitura 32-35 minute (pana se rumeneste frumos)

Se pudreaza, sau nu, cu zahar pudra.

Se feliaza cand s-a racit. Este una dintre cele mai practice si bune retete de prajituri cu mere.

IMAGINI RETETA Prajitura turnata cu mere 

prajitura cu mereprajitura cu mere

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Rate this recipe: