Cine nu vrea o reteta de placinte si buna si frumoasa? :))
Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc 🙂
Ingrediente Placinte trandafir cu branza si marar
- Aluat de placinte
- 600 gr faina
- 10 grame drojdie proaspata
- o lingurita drojdie uscata
- 2 linguri zahar
- 100 gr unt
- 150 ml lapte
- 100 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 2 oua
- putina sare
- coaja rasa lamaie
- Umplutura
- 250 gr branza telemea
- 250 gr branza de vaci
- 3 linguri zahar
- coaja rasa lamaie
- marar verde tocat
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
un ou pentru uns
zahar pudra
Mod de preparare Placinte trandafir cu branza si marar
- Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
- Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5 linguri de faina si drojdia proaspata.
- Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
- Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
- Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
- Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
- Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura de placinte.
- Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
- Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
- Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
- Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine
- Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada, in mijloc.
- Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
- Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
- Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
- Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Deocamdata doar admir si ma abtin.Arata tare bine dar eu nu pot sa asociez mararul cu branza cu zahar.Dar fara marar cred ca mi-ar fi pe plac.
Die, pai e foarte simplu. Poti pune putin marar doar in umplutura pt doua placinte, in restul nu pui si gusti si vezi daca iti place .
La noi de mult e comobinatia asta, din batani .
…deci m-ai dat gata cu astea….preferatele mele!!!
Super!!
Multumesc Camy!
Azi fac iar, ca sa-i duca mama lui bunica.
S-a schimbat rolul Scufitei Rosii, nu mai trimite mama pe fiica ci invers :))))))
Nu zic ca n-o fi ceva obisnuit la voi,dar nu pot asocia mararul cu zaharul,asa cum nu pot asocia sarmalele cu mamaliga,chiar daca pentru unii e o combinatie obligatorie :))))
Daaaa,mi-ai adus aminte ca de foarte mult timp nu am mai facut asa ceva;este intradevar o nebunie de placinta!!
Pup Gabitza!!
Eu ador combinatia branza + marar!
Foarte bune-s placintele tale!
Minunat arata si cu siguranta ti se topesc in gura, dar….ori cu branza dulce si zahar , ori cu branza sarata si marar !!!
Ultima varianta cred….
Multumim Gaby….te tzuc cu drag !
Nu, cu branza dulce si zahar si marar ca asa imi plac mie si asa se face in zona noastra! 🙂
Ok Gaby !
Daca tie asa iti plac si la voi asa se fac, pofta mare sa ai !
Te tzuc !
Ce-mi plac …tare bune.Trebuiesc incercate…
Am facut de pe acest blog pana acum retete de prajituri. Nu sunt o mare specialista , dar mi-au iesit. Cutoetul egiptian i-am cucerit pe toti si cu prajitura o noapte la venetia. Locuiesc in strainatate si cu toate ca anumite ingrediente le gasesc mai greu , am iesit super. Va multumesc pentru acest blog! Mult succes in continuare!
Multumesc frumos, Ela.
Sunt p-aci oricand te pot ajuta.
Sa va fie de bine!
Tortul egiptean a devenit preferatul baiatelului meu.
Somn bun! 😉
Imi plac mult reteele succes
Multumesc frumos, Lidia!