mnb

Placinte trandafir cu branza si marar

5.46KVizualizări
5
(4)

Cine nu vrea o reteta de placinte si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc 🙂

placinte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente Placinte trandafir cu branza si marar

  • Aluat de placinte
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua

un ou pentru uns

zahar pudra

 

placinte2

Mod de preparare Placinte trandafir cu branza si marar

  1. Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
  2. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.
  3. Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
  4. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
  5. Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
  6. Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
  7. Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura de placinte.
  8. Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
  9. Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
  10. Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
  11. Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

placinte-trandafir

  1. Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.
  2. Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
  3. Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
  4. Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
  5. Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 comentarii

Lasă un răspuns

twenty − 14 =