mnb

Placinte trandafir cu branza si marar

4.65KVizualizări
5
(4)
Print Friendly, PDF & Email

Cine nu vrea o reteta de placinte si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc 🙂

placinte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente Placinte trandafir cu branza si marar

  • Aluat de placinte
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua

un ou pentru uns

zahar pudra

 

placinte2

Mod de preparare Placinte trandafir cu branza si marar

  1. Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
  2. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.
  3. Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
  4. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
  5. Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
  6. Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
  7. Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura de placinte.
  8. Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
  9. Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
  10. Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
  11. Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

placinte-trandafir

  1. Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.
  2. Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
  3. Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
  4. Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
  5. Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 Comments

  • Deocamdata doar admir si ma abtin.Arata tare bine dar eu nu pot sa asociez mararul cu branza cu zahar.Dar fara marar cred ca mi-ar fi pe plac.

    • Die, pai e foarte simplu. Poti pune putin marar doar in umplutura pt doua placinte, in restul nu pui si gusti si vezi daca iti place .
      La noi de mult e comobinatia asta, din batani .

    • Multumesc Camy!
      Azi fac iar, ca sa-i duca mama lui bunica.
      S-a schimbat rolul Scufitei Rosii, nu mai trimite mama pe fiica ci invers :))))))

  • Nu zic ca n-o fi ceva obisnuit la voi,dar nu pot asocia mararul cu zaharul,asa cum nu pot asocia sarmalele cu mamaliga,chiar daca pentru unii e o combinatie obligatorie :))))

  • Daaaa,mi-ai adus aminte ca de foarte mult timp nu am mai facut asa ceva;este intradevar o nebunie de placinta!!
    Pup Gabitza!!

  • Minunat arata si cu siguranta ti se topesc in gura, dar….ori cu branza dulce si zahar , ori cu branza sarata si marar !!!
    Ultima varianta cred….
    Multumim Gaby….te tzuc cu drag !

  • Am facut de pe acest blog pana acum retete de prajituri. Nu sunt o mare specialista , dar mi-au iesit. Cutoetul egiptian i-am cucerit pe toti si cu prajitura o noapte la venetia. Locuiesc in strainatate si cu toate ca anumite ingrediente le gasesc mai greu , am iesit super. Va multumesc pentru acest blog! Mult succes in continuare!

    • Multumesc frumos, Ela.
      Sunt p-aci oricand te pot ajuta.
      Sa va fie de bine!

      Tortul egiptean a devenit preferatul baiatelului meu.
      Somn bun! 😉

Leave a Reply

twenty − fifteen =