zurli

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta molicica.

Pui in bol 500 g faina, 50 ml ulei de masline, o lingurita de sare, inca una de zahar, amestecul cu drojdie, si incepi sa torni, putin cate putin, apa calda.

Te opresti cand ai un aluat elastic, nelipcios, si framanti 10 minute. Acoperi si lasi la crescut, pana cand…creste mare :)).

Pregatesti o tava rotunda, rastorni aluatul si cu mainile cu ulei intinzi uniform (sa aiba asa…2-3 cm) FaCi gropite peste tot cu degetele, apoi faci un amestec de faina si apa, subtirel, cu care ungi toata suprafata – asta lipeste macul si sarea.

Presari sare mare si mac si o bagi la cuptor. Eu o coc pe treapta din mijloc, acu’ depinde de fiecare cuptor.

Cand e rumena si frumoasa ridic cu cutitul si verific sa fie rumen si fundul lipiei.

GATA! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email
Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Delicioase! Reteta..in curand :))

Print Friendly, PDF & Email