mnb

Lipie cu mac si sare/Lipie cu susan

3.23KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Mod de preparare lipie

Pentru a prepara aceasta lipie trebuie sa incepi punand 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta molicica.

Pui in bol 500 g faina, 50 ml ulei de masline, o lingurita de sare, inca una de zahar, amestecul cu drojdie, si incepi sa torni, putin cate putin, apa calda.

Te opresti cand ai un aluat elastic, nelipcios, si framanti 10 minute. Acoperi si lasi la crescut, pana cand…creste mare :)).

Pregatesti o tava rotunda, rastorni aluatul lipiei si cu mainile cu ulei intinzi uniform (sa aiba asa…2-3 cm) FaCi gropite peste tot cu degetele, apoi faci un amestec de faina si apa, subtirel, cu care ungi toata suprafata – asta lipeste macul si sarea.

Presari sare mare si mac si o bagi la cuptor. Eu o coc pe treapta din mijloc, acu’ depinde de fiecare cuptor.

Cand e rumena si frumoasa ridic cu cutitul si verific sa fie rumen si fundul lipiei.

GATA! 🙂

lipie-cu-susan.1

lipie-cu-mac.1

lipie-cu-mac.2

Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

4 × three =