vineri, august 23, 2019

Rulouri foietaj

100Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
Rulouri_foietaj
Am dezghetat aseara o punga de foietaj , cu gandul sa fac o tarta aperitiv. Cum erau doua foi in punga…m-am gandit sa fac si ceva dulce.Niste rulouri de casa. Atat de simplu si totusi atat de bun! Intotdeauna aceste rulouri cu frisca s-au numarat printre preferatele mele-n cofetarii si-mi era ciuda ca nu am rulouri  sa mi le fac eu acasa:))). Acum datorita lui Bucataras si echipei decorix , toate visele devin realitate =)))). mama..ce discurs de Oscar am tras =))))

Ingrediente

  • o foaie foietaj
  • 300 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
  • o lingura unt
  • esenta vanilie- o lingurita
  • un ou

mi-au iesit 5 rulouri mari si 8 mici

Mod de preparare

Foaia se intinde frumos pe blatul de lucru.
Se taie fasii late de aceeasi lungime care se vor rula pe cornetele (rulourile) de inox  apoi se vor aseza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se vor unge usor cu un ou batut si se vor introduce-n cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 minute. Trebuie sa fie rumenite frumos.
Eu le-a scos fierbinti de pe rulouri si le-am mai bagat 5minute in cuptor, pentru a fi sigura ca-s coapte total.
Cand s-au racit le-am umplut cu ajutorul unui posh (traiasca Decorix:))) ), cu frisca mixata cu esenta vanilie  si le-am mazgalit:) cu ciocolata topita cu unt.
Mie aseara nu mi-a mai trebuit mancare. Mi-au fost suficiente.:))
N-am lucrat io frumos si ordonat ca voi:)) dar au fost grozave.

Rulouri_foietaj_-_Galerie_foto_-_2014-03-03_11.20.50 rulouri-foietaj-62147 Rulouri_foietaj_-_Galerie_foto_-_2014-03-03_11.20.34

DSC_2149

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

3 comentarii

Lasă un răspuns