Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :)) Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!
Ingrediente
600-700 g visine
6 oua mari
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
6 linguri ulei
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri cacao neagra
o lingurita esenta rom
Mod de preparare prajitura cu visine si cacao
Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
4 comentarii
Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))
Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))
Tu crezi ca eu….imi permit? :)))
Nu, nu ramasera doar atatea, da’ de ce-as fi taiat-o pe toata? 😛 :))))
Arata asa bine!!!!
Multumesc, fata frumoasa!