Prajitura cu visine si cacao – genul de prajitura de casa din care as putea manca fara oprire :)) Pufoasa, buna, aromata. Visine, cacao si rom – se completeaza atat de bine!
Ingrediente
- 600-700 g visine
- 6 oua mari
- 6 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao neagra
- o lingurita esenta rom
Mod de preparare prajitura cu visine si cacao
- Visinele curatate de samburi pune-le intr-un bol peste care presari cateva linguri de zahar.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.
- Adauga zaharul, treptat, si mixeaza pana la diluare.
- Adauga galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu nu aveam in casa, asa ca n-am pus :D).
- Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. La final incorporeaza uleiul.
- Intr-o tava unsa cu ulei peste care ai presarat putina faina toarna jumatate din compozitie si niveleaza.
- Stoarce bine visinele si pune jumatate din ele in tava.
- In compozitia ramasa pune cacaua si romul, apoi omogenizeaza.
- Ia din compozitie cu lingura si pune in tava apoi niveleaza.
- Pune restul visinelor, stoarse bine, si apasa-le usor cu degetul.
- Da tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
- Cand e rece pudreaz-o usor cu zahar pudra.
Prajitura cu visine si cacao
Autor: Gaby

Lista de cumparaturi
- 600-700 g visine
- 6 oua mari
- 6 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
- ½ lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao neagra
- o lingurita esenta rom
Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun
Cum sa zic sa nu sune asa…a cliseu…arata de mori si la fel si eu as fi in stare sa mananc o tava, diferenta este ca eu nu imi permit ca altii 😛 :))))))))
PS. atatea bucatele au mai scapat pentru poza? :)))))))
Tu crezi ca eu….imi permit? :)))
Nu, nu ramasera doar atatea, da’ de ce-as fi taiat-o pe toata? 😛 :))))
Arata asa bine!!!!
Multumesc, fata frumoasa!