Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase.
Asa sunt si aceste Vol au vent, care se fac atat de simplu, iar umplutura e atat de versatila!
De data asta eu am ales salata de ciuperci pe care o gasiti aici , dar puteti varia gama, sa le umpleti cu crema de branza, pate sau icre.
Ingrediente Vol au vent
- 400 g aluat foietaj
- un ou
- optional – mac sau susan
Pregatiti foaia de aluat de foietaj scotand-o de la rece exact in momentul in care o veti folosi.
Preincalziti cuptorul la 200 grade.
Decupati cu ajutorul unul pahar cerculete egale.
Jumatate din numarul cerculetelor vor fi din nou decupate doar pe mijloc – eu ma folosesc de un dop de la o sticla de plastic 😉
Cerculetele nedecupate pe mijloc vor fi puse in tava tapetata cu hartie pentru copt si unse cu ou batut, apoi asezat deasupra fiecaruia un cerculet cu mijloc gol (unde va veni umplutura). Intepati mijlocul cu o furculita.
Optional ungeti cu ou batut si presarati mac/susan.
Introduceti tava in cuptor si coaceti cosuletele pana ce se auresc frumos, aproximativ 15-20 minute.
Eu am deschis cuptorul la jumatatea timpului de coacere si am apasat usor cu mana foietajul crescut excesiv, pentru a avea foietaj crescut uniform.
Reci, le umpleti dupa preferinte 😉
Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun