Vol au vent cu salata de ciuperci - Rețete Papa Bun

Vol au vent cu salata de ciuperci

1.55KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase.

Asa sunt si aceste cosulete de foietaj, care se fac atat de simplu, iar umplutura e atat de versatila!

De data asta eu am ales salata de ciuperci pe care o gasiti aici , dar puteti varia gama, sa le umpleti cu crema de branza, pate sau icre.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • un ou
  • optional – mac sau susan

Pregatiti foaia de aluat de foietaj scotand-o de la rece exact in momentul in care o veti folosi.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Decupati cu ajutorul unul pahar cerculete egale.

Jumatate din numarul cerculetelor vor fi din nou decupate doar pe mijloc – eu ma folosesc de un dop de la o sticla de plastic 😉

Cerculetele nedecupate pe mijloc vor fi puse in tava tapetata cu hartie pentru copt si unse cu ou batut, apoi asezat deasupra fiecaruia un cerculet cu mijloc gol (unde va veni umplutura). Intepati mijlocul cu o furculita.

Optional ungeti cu ou batut si presarati mac/susan.

Introduceti tava in cuptor si coaceti cosuletele pana ce se auresc frumos, aprox 15-20 minute.

Eu am deschis cuptorul la jumatatea timpului de coacere si am apasat usor cu mana foietajul crescut excesiv, pentru a avea foietaj crescut uniform.

Reci, le umpleti dupa preferinte 😉

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns