mnb

Fursecuri Arici

6.09KVizualizări
4.2
(13)

Sarbatori, week-end sau rasfat, aceste fursecuri arici fac fata cu brio la oricare dintre ele! Aromate, cu lamaie si nuca, fragede si simplu de facut, completeaza cu succes orice platou de prajituri, Se pastreaza foarte bine si mai multe zile (daca apuca) fiind ideale dupa masa, ca desert cat si langa o ceasca cu ceai. Ingredientele-s simple, nu contin nici praf de copt nici bicarbonat sau alti agenti de crestere. Modul de preparare si mai simplu, asa ca sa vedem cum se prepara.

fursecuri-arici-1

Ingrediente
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • un varf lingurita sare
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa lamaie
Pentru finisat
  • 200 g nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri arici

Amesteca intr-un bol untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, cu galbenusurile, faina, zaharul pudra, sarea si coaja rasa.

Trebuie sa obtii un amestec omogen, nelipicios.

Aduna-l intr-o bila si acopera bila cu folie alimentara.

Da-o la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Scoate bila de la frigider si rupe din ea bucatele de aproximativ 30 grame. Modeleaza-le pe toate in forma de bilute.

Preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Bate cu o furculita, intr-un bol larg, albusurile ramase de la aluat.

Intr-un alt bol pregateste nuca macinata grosier (deci nu fin!) Eventual o poti toca pe un fund, cu un cutit ascutit.

Trece fiecare bila prin albus de ou, apoi prin nuca.

Aseaza bilele astfel obtinute, intr-o tava cu hartie pentru copt.

Da tava la cuptor si coace aceste fursecuri arici pentru 25 minute.

Calde, pudreaza-le cu zahar pudra. Eu nu le-am pudrat foarte mult, nu voiam sa le fac exagerat de dulci.

Lasa-le sa se raceasca, apoi serveste.

fursecuri-arici-2

O alta reteta de fursecuri cu nuca gasesti AICI

Iar AICI o reteta de fursecuri de cofetarie, grozav de fragede si bune!

Sursa retetei de fursecuri arici – Bucataras.ro

Reteta in imagini

fursecuri-arici-3

Fursecuri arici
 
Autor: 
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • un varf lingurita sare
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • Pentru finisat
  • 200 g nuca
  • zahar pudra

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

four + one =

Voteaza reteta: