Tort Raffaello - reteta pas cu pas | Retete Papa Bun

mnb

Tort Raffaello

6.07KVizualizări
3.8
(5)
Print Friendly, PDF & Email

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu :)- Tort Raffaello

La multi ani, Danut! – si-un tort alb si curat ca sufletul tau de copil <3

Ingrediente blat Tort Raffaello (18 cm)

5 oua

5 linguri zahar

3 linguri faina

5 linguri nuca de cocos

un varf de lingurita praf de copt

3 linguri ulei

un varf cutit sare

un plic zahar vanilat

Crema Tort Raffaello

300 g ciocolata alba

250 g mascarpone

250 ml smantana pentru frisca

4-5 linguri nuca de cocos

o lingurita zahar vanilat

Pentru ornat

6-8 bomboane Raffaello

nuca de cocos

Tort-Raffaello.1

Mod de preparare Tort Raffaello

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, adaugand, treptat, zaharul si zaharul vanilat.

Te opresti cand compozitia este ferma si nu se mai simt cristale de zahar.

Incorporezi galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand usor, de jos in sus.

La final incorporezi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.

Torni compozitia intr-o tava de 18 cm, unsa cu unt, pe undul careia ai pus hartie pentru copt.

Coci blatul la 165 grade, pe treapta a doua a cuptorului, pana se aureste frumos la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit usor desprinzi cu cutitul blatul de inel si-l rastorni pe un gratar.

Il lasi sa se raceasca bine.

Crema Tort Raffaello

Pe baie de abur pui ciocolata impreuna cu frisca  si amesteci pana la omogenizare.

Lasi sa se racoreasca bine, acoperi cu folie alimentara si dai la rece pentru minim 4 ore.

Scoti de la rece, mixezi pentru cateva minute, apoi adaugi mascarpone rece si mixezi in continuare pana cand compozitia devine ferma si pufoasa. Ai grija sa nu o tai.

Imparti crema – opresti jumatate pentru imbracat tortul si ornat deasupra iar in jumatate pui 4-5 linguri nuca de cocos (poti pune si mai multa, in functie de cat iti permite consistenta cremei)si umpli feliile de blat.

Optional – faci un  sirop de zahar, apa si putina esenta de vanilie. Blatul nu necesita insiropare, doar daca iti place insiropat, ungi feliile usor cu o pensula, cu sirop.

Tai blatul in 3 felii egale si asezi – primul blat, jumatate din crema cu cocos, al doilea blat, crema ramasa si al treilea blat.

Imbraci tortul cu crema ramasa oprind putina crema pentru cateva aveline de spritat deasupra.

Pui nuca de cocos pe laterale, spritezi crema deasupra, asezi bomboanele Raffaello si dai tortul la rece pentru minim 3-4 ore.

Feliezi cu un cutit lung subtire.

Nota. Desi am avut ideea, am uitat sa o aplic.

Ma gandisem ca in mijlucul fiecarui strat de crema sa pun si o felie foaie de napolitana, pentru a aduce cat mai mult cu celebrele bomboane. Deci blat, crema, foaie de napolitana, crema, blat, etc…

IMAGINI RETETA TORT RAFFAELLO

Mod-de-preaparare.1

Mod-de-preparare.2

Tort-Raffaello.2

Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns