Gata in maxim 15 minute, aceste paste cremoase cu sos alb cu mascarpone si parmezan sunt consistente si delicioase! Desi eu oricum ador toate retetele cu tagiatelle, asa ca puteti sa nu luati in seama ce zic eu :))) Mai bine testati reteta asta de paste rapide si vedeti cam cat de mult va plac voua. Acest sos alb, cremos, merge foarte bine si cu alt tip de paste.
Pentru 2-3 persoane (depinde cat mancati voi :))
- 200 g paste – eu am pus tagliatelle; poti pune si penne, fundite sau alt tip de paste
- apa
- sare
Pentru sos
- 150 g mascarpone
- 150 ml din apa in care au fiert pastele
- 40 g unt
- 50 g parmezan
- sare dupa gust
- 1/3 lingurita boia dulce
Preparare paste cu sos alb
Pune o oala cu apa si sare la fiert, la foc mediu. In momentul in care a dat in clocot pune pastele si le fierbe conform indicatiilor de pe pachet – in cazul meu 4-5 minute.
Cat timp fierb pastele cantareste 150 g mascarpone, 40 g unt si 50 g parmezan. Da parmezanul prin razatoarea cu ochiuri mici.
Cand timpul de fierbere al pastelor a expirat, rastoarna-le la scurs, oprind 150 ml din zeama in care au fiert pastele.
Pune un vas pe foc, la foc mic si pune pastele scurse si untul. Amesteca usor pana cand untul s-a incorporat si imediat toarna zeama de la paste, pune mascarpone, parmezanul ras si boiaua si amesteca usor pe foc pentru 1-2 minute, pana cand pastele sunt cuprinse complet in sos, iar sosul alb e legat si cremos. Nu fierbe mai mult decat e cazul! Cans sosul e cremos, ai oprit focul. Potriveste gustul de sare.
Serveste pastele cu sos alb fierbinti.
Pe facebook ne vedem aici – Retete papa bun
- Lista cumparaturi
- 200 g paste - eu am pus tagliatelle; poti pune si penne, fundite sau alt tip de paste
- apa
- sare
- Pentru sos
- 150 g mascarpone
- 150 ml din apa in care au fiert pastele
- 40 g unt
- 50 g parmezan
- sare dupa gust
- ⅓ lingurita boia dulce
Yammy…minunate!!Felicitări!!
Saru’mana, draga mea draga! :-*