Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Daca vrei un desert pe cat de dragalas, pe-atat de special si bun, alege aceste Mini Pavlova si oaspetii tai vor fi mai mult decat incantati.

Din reteta data, daca nu vreti sa faceti portii individuale, puteti realiza un tort Pavlova, cu diferenta ca tot ce-am folosit pentru „cosulete”, veti pune in tava pe hartie de copt, formand un cerc cu diametrul de 20-22 cm in care veti forma o adancitura unde veti pune crema. Dupa coacere, bineinteles :))

 

Ingrediente Mini Pavlova – 22-24 bucati

  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • o lingura otet
  • 2 linguri varf amidon

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita extras de vanilie

 

Crema de frisca

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • zahar dupa gust
  • o lingurita zeama lamaie
  • visine sau alte fructe pentru decor

Mod de preparare Mini Pavlova

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
Adaugati otetul si mai mixati un minut.
Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.
Dupa ce ati incorporat tot zaharul mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc.
Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.
Preincalziti cuptorul la 130 grade.
Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Spritati din compozitie cerculete de bezea cu diametrul de aproximativ 6-7 cm, iar apoi treceti cu compozitia doar pe lateralele cercului, de doua ori, obtinand astfel mini cosulete.
Eu am copt cate 12 o data. Nu a fost nicio problema ca albusul a ramas in bol in timp ce s-a copt prima tava.
Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade, apoi reduceti focul la 105 grade si mai coaceti 1 ora si 30 minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior dar cand strangeti de unul sa se crape usor. Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.
Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.
In timp ce se coc pregatiti crema si frisca.

Puneti intr-un bol mascarpone, 2 galbenusuri (eu am pus 2 din cele 5 ramase; am avut oua de la propriile gaini) vanilia si zaharul si mixati pana ce obtineti o crema cu consistenta ferma. Aveti grija ce mascarpone cumparati 🙂

Daca aveti ceva impotriva galbenusurilor neprelucrate termic, le puneti intr-un bol impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte si le mixati cateva minute pe baie de abur. Raciti bine, apoi adaugati peste mascarpone si mixati.

Crema de frisca o obtineti prin mixarea ingredientelor pana ce ajungeti la consistenta buna pentru ornat. Initial mixati usor 2-3 minute, apoi adaugati zahar dupa gust (puteti pune zahar pudra) si zeama le lamaie si mixati in continuare. Din nou grija la alegerea ingredientelor. Bun cu bun se face.

Asamblati cosuletele doar inainte de a le servi.

Le aliniati frumos :)) si puneti cate o lingurita din crema de mascarpone, nivelati, apoi puneti frisca intr-un posh si spritati frumos pe fiecare.

Asezati cate-o visina si-o frunzulita (era ok sa am frunzulite de menta) apoi serviti.

 

edit:27.07 – am repetat reteta si am copt mini cosuletele doar 1 ora si 5 minute si sunt perfecte! deci nu e neaparat sa le lasati o ora si 30, ies mai crocante

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email