mnb

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

7.98KVizualizări
5
(5)
Print Friendly, PDF & Email

Daca vrei un desert pe cat de dragalas, pe-atat de special si bun, alege aceste Mini Pavlova si oaspetii tai vor fi mai mult decat incantati.

Din reteta data, daca nu vreti sa faceti portii individuale, puteti realiza un tort Pavlova, cu diferenta ca tot ce-am folosit pentru “cosulete”, veti pune in tava pe hartie de copt, formand un cerc cu diametrul de 20-22 cm in care veti forma o adancitura unde veti pune crema. Dupa coacere, bineinteles :))

Mini.Pavlova.1

 

 

Mini.Pavlova.2
mini-pavlovaIngrediente Mini Pavlova – 22-24 bucati
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • o lingura otet sau 2-3 linguri zeama de lamaie (in ultima vreme pun zeama de lamaie)
  • 2 linguri  amidon de aporumb
Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita extras de vanilie
  • (optional se adauga o  lingurita rasa de gelatina hidratata, pentru o crema mai ferma, in caz ca trebuie sa transportati desertul)

 

Crema de frisca
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • zahar dupa gust
  • o lingurita zeama lamaie
  • visine sau alte fructe pentru decor

Mini.Pavlova.3

Mini.Pavlova.4

Mod de preparare Mini Pavlova
  • Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
  • Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
  • Adaugati otetul si mai mixati un minut.
  • Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.
  • Dupa ce ati incorporat tot zaharul mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc.
  • Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.
  • Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.
  • Preincalziti cuptorul la 130 grade.
  • Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Spritati din compozitie cerculete de bezea cu diametrul de aproximativ 6-7 cm, iar apoi treceti cu compozitia doar pe lateralele cercului, de doua ori, obtinand astfel mini cosulete.
  • Eu am copt cate 12 o data. Nu a fost nicio problema ca albusul a ramas in bol in timp ce s-a copt prima tava.
  • Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade, apoi reduceti focul la 105 grade si mai coaceti 1 ora si 30 minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior dar cand strangeti de unul sa se crape usor.
  • Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.
  • Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.

Varianta coacere 2.

.mai 2022

Am facut 2 tavi si le-am copt la fel si-au iesit bine ambele – 2,30-3.00 ore la 90 grade, fara ventilatie, program normal sus/jos, treapta din mijloc (pana cand sunt uscate bine pe talpa, dar sa ramana tot albe)

  • In timp ce se coc pregatiti crema si frisca.
  • Puneti intr-un bol mascarpone, 2 galbenusuri (eu am pus 2 din cele 5 ramase; am avut oua de la propriile gaini) vanilia si zaharul si mixati pana ce obtineti o crema cu consistenta ferma. Aveti grija ce mascarpone cumparati 🙂
  • Daca aveti ceva impotriva galbenusurilor neprelucrate termic, le puneti intr-un bol impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte si le mixati cateva minute pe baie de abur. Raciti bine, apoi adaugati peste mascarpone si mixati.
Crema de frisca pentru aceste Mini Pavlova 

-O obtineti prin mixarea ingredientelor pana ce ajungeti la consistenta buna pentru ornat. Initial mixati usor 2-3 minute, apoi adaugati zahar dupa gust (puteti pune zahar pudra) si zeama le lamaie si mixati in continuare. Din nou grija la alegerea ingredientelor. Bun cu bun se face.

Asamblati cosuletele doar inainte de a le servi.

Le aliniati frumos :)) si puneti cate o lingurita din crema de mascarpone, nivelati, apoi puneti frisca intr-un posh si spritati frumos pe fiecare.

Asezati cate-o visina si-o frunzulita (era ok sa am frunzulite de menta) apoi serviti.

 

 

Mini.Pavlova.4

Mini.Pavlova.5

Facebook: Retete Papa Bun

Instagram: retetepapabun.ro

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 Comments

Leave a Reply

11 − 5 =