Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun.
Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!
Ingrediente Mancare de mazare cu pui
2 pulpe mari de pui
2 cepe verzi (sau o ceapa uscata)
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g. (Olimpia, imi place mie)
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume (optional)
sare
piper
50 ml vin alb demidulce
ulei
Mod de preparare Mancare de mazare cu pui
Curata bine pulpele de pui si portioneaza-le.
Presara sare peste ele.
Incinge ulei intr-o tigaie si pune pulpele.
Prajeste-le frumos pe ambele parti (la foc mediu) pana cand sunt rumenite frumos (30-35 minute). Spre final adauga vinul si lasa pana se evapora complet.
Intre timp spala si toaca legumele.
Caleste-le intr-o alta tigaie pana se inmoaie usor, apoi adauga o cana si 1/2 apa, jumatatea de cub de legume (preferabil facut in casa) si lasa la fiert la foc mic.
Cand sunt sunt inmuiate bine legumele (dupa vreo 20-25 min) adauga mazarea fiarta si bulionul diluat in putina apa.
Fierbe totul 5 minute, apoi adauga faina pe care ai diluat-o in 50 ml apa (pui putin cate putin) si amesteca sa nu se faca cocoloase in sos. Potriveste gustul de sare si piper.
Tot acum adauga si pulpele prajite si mai lasa 3-4 minute la fiert.
Lasa mancarea de mazare cu pui sa se racoreasca usor, apoi serveste 🙂