Mancare de mazare cu pui - retete mancare cu carne | Rețete Papa Bun

mnb

Mancare de mazare cu pui

2.38KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun.

Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!

 

Mancare de mazare cu pui

Ingrediente Mancare de mazare cu pui

2 pulpe mari de pui
2 cepe verzi (sau o ceapa uscata)
un morcov
1/2 ardei rosu
un borcan mare mazare fiarta 800 g. (Olimpia, imi place mie)
o lingura bulion
o lingura faina alba
1/2 cub de legume (optional)
sare
piper
50 ml vin alb demidulce

ulei

Mancare de mazare cu pui

Mod de preparare Mancare de mazare cu pui

Curata bine pulpele de pui si portioneaza-le.
Presara sare peste ele.
Incinge ulei intr-o tigaie si pune pulpele.
Prajeste-le frumos pe ambele parti (la foc mediu) pana cand sunt rumenite frumos (30-35 minute). Spre final adauga vinul si lasa pana se evapora complet.
Intre timp spala si toaca legumele.
Caleste-le intr-o alta tigaie pana se inmoaie usor, apoi adauga o cana si 1/2 apa, jumatatea de cub de legume (preferabil facut in casa) si lasa la fiert la foc mic.
Cand sunt sunt inmuiate bine legumele (dupa vreo 20-25 min) adauga mazarea fiarta si bulionul diluat in putina apa.
Fierbe totul 5 minute, apoi adauga faina pe care ai diluat-o in 50 ml apa (pui putin cate putin) si amesteca sa nu se faca cocoloase in sos. Potriveste gustul de sare si piper.
Tot acum adauga si pulpele prajite si mai lasa 3-4 minute la fiert.
Lasa mancarea de mazare cu pui sa se racoreasca usor, apoi serveste 🙂

Mancare de mazare cu pui

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns