Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca si in mod special o prajitura cu nuca si ness.
Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :)))
O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat.
Aroma delicioasa…va las s-o descoperiti voi 🙂
Ingrediente Prajitura cu nuca si ness
- Blat
6-7 oua
6 linguri faina
2-3 linguri pudra cacao neagra
6 linguri zahar
o lingurita praf de copt
3 linguri apa
3 linguri ulei - Crema
250 g unt (unt bun :P)
2 galbenusuri - 150 g zahar pudra
- 2 linguri lapte
4 pliculete ness - Glazura
- 150 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri apa
- 40 g unt
- In plus – nuca prajita, tocata
Mod de preparare Prajitura cu nuca si ness
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/28 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea).
Scoate si lasa la racit pe un gratar.
Feliaza apoi blatul in 2 felii egale pe orizontala.
Crema
Intr-un bol metalic pune galbenusurile de oua impreuna cu laptele.
Amesteca timp de 2-3 minute pe baie de abur apoi adauga nessul.
Mai amesteca un minut-doua apoi ia de pe foc.
Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra timp de 5 minute.
Adauga amestecul cu ness si mai mixeaza putin pana la omogenizare.
Aseaza prima felie de blat si intinde crema.
Presara deasupra nuca prajita, tocata – cata vrei tu 🙂
Aseaza a doua felie de blat si preseaza usor.
Pregateste glazura de ciocolata topind pe baie de abur ingredientele puse intr-un ibric, raceste usor, apoi toarna peste prajitura si niveleaza.
Peste glazura calduta presara din nou nuca.
Da prajitura la rece pentru 2-3 ore apoi poti savura 🙂