Prajitura Raffaello FARA COACERE – un desert fin, echilibrat, nu foarte dulce, care reuseste sa satisfaca poftele iubitorilor de cocos Nu foarte multe ingrediente, destul de accesibile, cu-n mod de preparare tare simplu, care nu necesita nici cuptor, nici efort. Totul se pregateste la rece.
Ingrediente Prajitura Raffaello fara coacere – tava 14×24 cm
10-14 portii
- un pachet piscoturi – nu le veti folosi pe toate
- o cutie lapte condensat dulce – 397 g (este asemanator mierii ca si consistenta, gros, dulce si aromat)
- 300 ml frisca neindulcita
- 50 g cocos
- 10 g gelatina
- 60 ml lapte
Pentru ornat
- lapte
- 250 ml frisca
- 2 linguri si 1/2 zahar
- un plic intaritor pentru frisca
- cocos ras
- optional – bomboane Raffaello
Mod de preparare Prajitura Raffaello fara coacere
Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece, pentru 10 minute.
Intre timp pune laptele condensat si frisca intr-un bol si mixeaza-le pentru 2-3 minute – nu se va ingrosa decat foarte putin amestecul, dar nu-ti fa griji.
Incalzeste bine cei 50 ml lapte, opreste apoi focul si pune gelatina hidratata.
Amesteca pana la diluare, apoi raceste amestecul pana cand ajunge la temperatura camerei.
Adauga-l in fir subtire in crema de lapte condensat, mixand usor.
Incorporeaza apoi in bol nuca de cocos (50g), amestecand cu o spatula.
Da bolul la rece pentru 5 minute – crema trebuie sa se ingroase usor, daca e cazul mai lasati putin – eu atat am lasat, 5 minute.
Pregateste o tava de chec cu dimensiunile 14×24 cm si tapeteaz-o cu folie alimentara.
Incepe asamblarea prajiturii Raffaello.
Aseaza pe fundul tavii un strat de piscoturi inmuiat in lapte caldut (eu nu pun zahar in lapte, mi se par destul de dulci piscoturile)
Intinde apoi in strat uniform jumatate din crema de cocos.
Aseaza inca un strat de piscoturi insiropate, apoi crema ramasa si ultimul strat de piscoturi.
Inveleste prajitura cu folie alimentara si da tava la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte.
Rastoarn-o apoi c-o miscare ferma pe un platou si indeparteaza folia.
Mixeaza frisca impreuna cu zaharul pentru 2 minute, adauga apoi intaritorul si mixeaza pana cand frisca prinde consistenta ferma.
Imbraca prajitura in frisca, presara nuca de cocos rasa si spriteaza cateva aveline de frisca pe partea superioara a prajiturii.
Pastreaza prajitura Raffaello fara coacere la rece.


- un pachet piscoturi - nu le veti folosi pe toate
- o cutie lapte condensat dulce - 397 g (este asemanator mierii ca si consistenta, gros, dulce si armat)
- 300 ml frisca neindulcita
- 50 g cocos
- 10 g gelatina
- 60 ml lapte
- Pentru ornat
- lapte
- 250 ml frisca
- 2 linguri si ½ zahar
- un plic intaritor pentru frisca
- cocos ras
- optional - bomboane Raffaello
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun
Alte doua prajituri bune cu cocos