mnb

Prajitura Raffaello fara coacere

5.26KVizualizări
0
(0)

Prajitura Raffaello FARA COACERE – un desert fin, echilibrat, nu foarte dulce, care reuseste sa satisfaca poftele iubitorilor de cocos Nu foarte multe ingrediente, destul de accesibile, cu-n mod de preparare tare simplu, care nu necesita nici cuptor, nici efort. Totul se pregateste la rece.

prajitura-raffaello-fara-coacere-1

Ingrediente Prajitura Raffaello fara coacere – tava 14×24 cm

10-14 portii

  • un pachet piscoturi – nu le veti folosi pe toate
  • o cutie lapte condensat dulce – 397 g (este asemanator mierii ca si consistenta, gros, dulce si aromat)
  • 300 ml frisca neindulcita
  • 50 g cocos
  • 10 g gelatina
  • 60 ml lapte
Pentru ornat
  • lapte
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri si 1/2 zahar
  • un plic intaritor pentru frisca
  • cocos ras
  • optional – bomboane Raffaello

prajitura-raffaello-fara-coacere-2

Mod de preparare Prajitura Raffaello fara coacere

Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece, pentru 10 minute.

Intre timp pune laptele condensat si frisca intr-un bol si mixeaza-le pentru 2-3 minute – nu se va ingrosa decat foarte putin amestecul, dar nu-ti fa griji.

Incalzeste bine cei 50 ml lapte, opreste apoi focul si pune gelatina hidratata.

Amesteca pana la diluare, apoi raceste amestecul pana cand ajunge la temperatura camerei.

Adauga-l in fir subtire in crema de lapte condensat, mixand usor.

Incorporeaza apoi in bol nuca de cocos (50g), amestecand cu o spatula.

Da bolul la rece pentru 5 minute – crema trebuie sa se ingroase usor, daca e cazul mai lasati putin – eu atat am lasat, 5 minute.

Pregateste o tava de chec cu dimensiunile 14×24 cm si tapeteaz-o cu folie alimentara.

Incepe asamblarea prajiturii Raffaello.

Aseaza pe fundul tavii un strat de piscoturi inmuiat in lapte caldut (eu nu pun zahar in lapte, mi se par destul de dulci piscoturile)

Intinde apoi in strat uniform jumatate din crema de cocos.

Aseaza inca un strat de piscoturi insiropate, apoi crema ramasa si ultimul strat de piscoturi.

Inveleste prajitura cu folie alimentara si da tava la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte.

Rastoarn-o apoi c-o miscare ferma pe un platou si indeparteaza folia.

Mixeaza frisca impreuna cu zaharul pentru 2 minute, adauga apoi intaritorul si mixeaza pana cand frisca prinde consistenta ferma.

Imbraca prajitura in frisca, presara nuca de cocos rasa si spriteaza cateva aveline de frisca pe partea superioara a prajiturii.

Pastreaza prajitura Raffaello fara coacere la rece.

Sursa de inspiratie

prajitura-raffaello-fara-coacere-3

prajitura raffaello fara coacere

prajitura-raffaello-fara-coacere-4

Prajitura Raffaello fara coacere
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • un pachet piscoturi - nu le veti folosi pe toate
  • o cutie lapte condensat dulce - 397 g (este asemanator mierii ca si consistenta, gros, dulce si armat)
  • 300 ml frisca neindulcita
  • 50 g cocos
  • 10 g gelatina
  • 60 ml lapte
  • Pentru ornat
  • lapte
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri si ½ zahar
  • un plic intaritor pentru frisca
  • cocos ras
  • optional - bomboane Raffaello

 

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

Alte doua prajituri bune cu cocos

Prajitura Bounty

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

six − four =

Voteaza reteta: