Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste

Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii

  • Pastrav
  • sare
  • faina alba
  • faina de porumb
  • boia de ardei dulce
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • usturoi
  • jumatate lingurita zahar
  • cartofi
  • sos de soia
  • pudra de usturoi

Mod de preparare Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Curatati pestele si-l tamponati cu servetele uscate.

Fie ii lasati intregi, fie ii taiati bucati.

Presarati sare si putina zeama de lamaie si-i lasati o ora la frigider.

Pregatiti mamaliga din apa, faina de porumb si sare.

Pregatiti mujdei de usturoi curatand usturoiul, pisandu-l bine, bine, puneti sare, jumatatea de lingurita de zahar ( ii taie din iutime) apoi procedati exact ca la maioneza, adaugati treptat ulei, putin cate putin, si subtiati cand si cand cu-n strop de apa minerala. Va opriti cand aveti un mujdei pufos, cremos si bun.

Curatati cartofii si-i taiati cubulete, apoi ii amestecati cu putin sos de soia, sare dupa gust (e sarat si sosul!), 2 linguri ulei si pudra de usturoi. Amestecati bine si-i puneti intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt. Ii coaceti la 180-190 grade, pana ce se rumenesc frumos, aproximativ 35-40 minute.

Incingeti ulei in tigaie.

Intr-un vas amestecati faina alba, putina  boia de ardei,  3-4 linguri faina de porumb si un pic de sare.

Tavaliti pastravii prin acest amestec si-i plonjati in uleiul incins.

Ii rumenti frumos pe ambele parti apoi ii scoateti pe un platou pe care ati pus servetele de hartie.

Serviti totul fierbinte.

Eu incep mereu cu cartofii, ca dureaza mai mult, apoi pun apa pentru mamaliga la fiert, fac mamaliga (o fierb 20 minute), fac mujdeiul si cat fierbe mamaliga si se coc cartofii, prajesc pastravul.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email