Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 Noua ne plac oricum si placintele dulci si sarate in egala masura. Asa-i ca-s tare dragalase? Aluatul se lucreaza foarte frumos iar umplutura poate varia, dupa preferinte. Sursa de inspiratie – e-retete.ro Sa vedem cum se fac.
Eu am dublat cantitatile, de asta am mai multe in imagini 🙂
Pentru o portie Placinte cu telemea sarata, aproximativ 6 bucati, ai nevoie de:
250 gr faina alba
125 ml lapte cald
5 gr drojdie uscata
1 lingurita zahar
1/4 lingurita sare
50 ml ulei
1 ou
Umplutura
200 gr telemea usor sarata
1 legatura mica patrunjel/optional
un ou
Pentru uns
un ou batut cu putin lapte
Pune intr-un bol drojdia, 3 linguri de faina si putin zahar. Amesteca si adauga, usor, laptele caldut, omogenizand.
Lasa la loc cald pana face spuma si creste in volum.
Puneti intr-un bol mare faina, oul, uleiul si adaugati amestecul de drojdie.
Omogenizati usor apoi framantati aluatul timp de 10 minute.
Il ungeti cu ulei, acoperiti bolul cu un servet si in lasati la loc cald, pentru o ora.
Impartiti aluatul in 6 parti egale si formati din fiecare bucata cate o bila.
Le lasati la crescut inca 30 de minute, timp in care va ocupati de umplutura.
Dati pe razatoare telemeaua, apoi amestecati-o cu oul si patrunjelul tocat.
Luati fiecare bucata de aluat si o aplatizati cu sucitorul apoi o taiati ca in imagine.
Puneti in mijloc o lingura de umplutura si apoi acoperiti (nu complet) umplutura din mijloc, suprapunand partile de aluat taiate, opuse. Indoiti usor marginea fiecarei bucati, formand un „guleras”. Din imagini poate intelegeti mai bine.
Marginile ultimei bucati de aluat trase peste umplutura, le duceti sub placinta.
Asezati fiecare placinta in tava, ungeti cu oul batut cu putin lapte si mai lasati 20 de minute la crescut. Eu am presarat si mac.
Coaceti la 175 grade, pana cand sunt rumene. Aproximativ 30-35 minute.
- 250 gr faina alba
- 125 ml lapte cald
- 5 gr drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- ¼ lingurita sare
- 50 ml ulei
- 1 ou
- Umplutura
- 200 gr telemea usor sarata
- 1 legatura mica patrunjel/optional
- un ou
- Pentru uns
- un ou batut cu putin lapte
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun