Crema de vanilie - Rețete Papa Bun

Crema de vanilie

1.6KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.

E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.

Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge  pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.

crema-de-vanilie-2Ingrediente crema de vanilie
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
  • vanilie sau zahar vanilat
Mod de preparare Crema de vanilie
  1. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
  2. Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
  4. Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
  5. Amesteca usor pana se raceste complet!
  6. Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
  7. Pastreaza crema la rece pana la folosire.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

loading...

 

crema-de-vanilie-3

 

crema-de-vanilie-4

 

crema-de-vanilie-5

 

rpb

 

rulouri-cu-crema-de-vanilie

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns