Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.
E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.
Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.
Ingrediente crema de vanilie
2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
Amesteca usor pana se raceste complet!
Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
Crema asta poate fi folosita la orice???
Cam asa! :)))
Doar la fripturi si feluri principale nu :))))
Da’ daca tu vrei s-o pui si in ciorba, eu nu zic nu :)))
pai exact,mersi de raspuns,la o tocana ma gandeam :))))