mnb

Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

17.4KVizualizări
5
(4)
Print Friendly, PDF & Email

Am facut aceasta reteta de prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone de cel putin 5 ori,  dar niciodata nu am apucat sa fac poza .

Am reusit acum, c-au fost mai multe feluri pe platou :))) si am reusit sa salvez cateva bucati.

O recomand din suflet! O reteta de prajitura gen Tiramisu, cu blat de cacao,  insiropata, cu crema de mascarpone aromata si buna, completata perfect de glazura de ciocolata. O prajitura ce merita incercata!

prajitura-cu-mascarpone-02

“Ingrediente reteta Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone”

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linfuri cu varf faina alba
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf copt
  • un vf cutit sare
  • Crema de mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 plicuri zahar valilat
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina granule
  • Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • coaja rasa lamaie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 100 ml cafea preparata
  • Decor – glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba+30 gr unt
  • 40 gr ciocolata neagra

 

prajitura-cu-blat-de-cacao-si-mascarpone

“Mod de preparare reteta de Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone”

  1. Blat de cacao
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa , iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
  4. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce se tine de paletele mixerului.Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si zaharul vanilat.Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava (de 20/28 cm a fost a mea) cu hartie de copt , toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  6. Coace blatul la foc mediu (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
    Scoate-l si lasa-l la racit si pregateste crema de mascarpone
  7. Gelatina o pui la hidratat in 3 linguri apa rece.
  8. Frisca o mixezi , dar nu complet, pentru ca va mai fi mixata si impreuna cu amestecul de galbenusuri.
  9. Pui intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si lasi la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul e aproape complet diluat. Opresti focul, adaugi gelatina si amesteci pana se topeste.
  10. Pui vasul in altul, cu apa rece si amesteci pana e COMPLET rece. Adaugi vanilia si mascarpone si omogenizezi.
  11. Torni totul peste frisca si mixezi cateva minute, pana ce amestecul capata consistenta dorita.
  12. Nu mixa exagerat de mult sa nu „branzesti” crema.Foloseste produse de calitate, atat frisca cat si mascarpone sa fie proaspete, sa nu risti sa se taie :).
  13. Da la rece pentru minim 30 minute.
  14. Sirop.

  15. Caramelizeaza zaharul. Stinge cu apa si pune inapoi pe foc. Lasa sa dea cateva clocote, adauga coaja de lamaie , rom si cele 100 ml cafea si lasa sa se raceasca bine.
  16. Asamblare prajitura
  17. Taie blatul in 3 felii egale.
  18. Aseaza incepand cu primul blat, insiropeaza si intinde un strat cu 1/3 din crema.Aseaza al doilea blat,insiropeaza, intinde iar crema, aseaza al treilea blat, insiropeaza, intinde restul de crema si niveleaza bine.Da prajitura la rece pentru 10 minute apoi pregateste ciocolata pentru decor.
  19. Topeste ciocolata alba impreuna cu untul, pe baie de abur. Raceste pana ajunge la temperatura camerei apoi intinde-o frumos peste prajitura.Ciocolata neagra pune-o intr-un posh de silicon si introdu poshul in apa fierbinte.
  20. Cand e topita spriteaz-o peste ciocolata alba dupa inspiratie.
  21. Da tava la rece pentru cel putin 2 ore.

edit:6.05.2017

de Paste am facut-o fara sirop. Am pregatit blatul din 9 oua, 9 linguri zahar, 9 linfuri cu varf faina alba, 4 linguri cacao, 5 linguri ulei, 5 linguri apa, un plic zahar vanilat, un plic praf copt, un vf cutit sare si am impartit compozitia in 3 parti egale si-am copt 3 foi.

La crema am pus 450 g mascarpone (nu 250 g ca in reteta), 6 linguri de zahar si 2 lingurite gelatina ; in rest am pastrat ingredientele ca in reteta de mai sus)

 

Am uns foile cu crema si gata.

prajitura-cu-mascarpone-00

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 Comments

  • pare o mare bunatate si sunt sigura ca este.
    asa si eu cu niste paharute miniquiche, le-am facut de vreo 3 ori pana inainte de Pasti cand am reusit poza finala.
    la preparare sunt de anul trecut :)). n-am postat-o inca

  • Sunt sigura ca e foarte buna, imi dau seama dupa ingrediente ca e pe placul meu. Te pup!

  • Eu locuiesc in Belgia si as dori sa-mi spuneti un echivalent la frisca lichida. Avem smantana lichida care se bate pentru a deveni frisca. Un produs pe care pot sa il gasesc in reteaua Lidl, avand in vedere ca sunt acealeasi magazine aici. Multumesc

    • Buna, Neli. Ce spui tu e excelent! Stiu despre ce vorbesti ca-mi aducea mama din Italia si-am facut-o de vreo 3 ori cu de-aia, e miiiinunata! Stiu ca aia trebuie indulcita, dupa gust. Doar ca aici eu nu gasesc…de asta am, pus frisca lichida.
      Deci e ft bun ce gasesti tu acolo.

      • Multumesc pentru precizari. Am dezlegat un mare mister, pentru ca in foarte multe retete am intalnit ca ingredient frisca lichida. Acum ca am priceput ca este vorba de o smantana lichida care se poate bate si indulci dupa gust, sunt pregatita pentru prajiturit. Voiam sa iti spun ca am facut prajitura cu crema de lamaie sub forma de tort cu ocazia zilei de nastere a soacrei mele belgiene. Succes extraordinar a avut ! Extraordinar de buna, am primit numai complimente. Succes in tot ceea ce faci iti doresc !

  • In momentul in care am facut compozitia cu galbenusuri si zahar ,iar pe urma am pus gelatina si am dat o la rece , mi s a facut caciuc. Am incercat sa o adaug in compozitia cu marcarpone si frisca , dar fara rezultat. Imi puteti spune unde am gresit?

    • Pai nu am zis s-o dati la rece :(, clar ca s-a intarit de la gelatina.
      Trebuia racita intr-un vas cu apa rece, nu bagata la frigider, apoi incorporata in crema.

        • Cu mare drag. Imi pare rau c-ai stricat ingredientele, prajitura asta e grozav de buna.
          Singura solutie ar fi doar sa pui din nou 4 galbenusuri cu zahar si gelatina, sa le aduci la temperatura camerei si sa incorporezi in crema cu mascarpone.

          • Imi dau seama dupa faptul cum arata. Asta am si decis sa fac maine . O seara buna va doresc!

Leave a Reply

12 − 8 =