Pasca fara aluat/prajitura cu branza - Rețete Papa Bun

Pasca fara aluat/prajitura cu branza

1.1KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Nu am facut nicio reteta de pasca de sarbatori, erau deja 4 feluri de prajituri de casa si m-am gandit ca nu s-ar manca.

Asa c-am incercat acum o reteta, fara aluat (ca nu ne omoram dupa el :)) ) care poate fi foarte frumos coapta si-n tava dreptunghiulara devenind o grozav de buna prajitura cu branza.

Nici macar o zi nu a rezistat, sotul a exclamat incantat – e buna minunea asta!

Chiar, minune cu branza trebuia s-o numesc :))))

Multumesc Ruxandrei pentru reteta.

pasca- fara-aluat[ingredients title=”Ingrediente Pasca fara aluat/prajitura cu branza “]

  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 gr zahar
  • 5 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide (inmuiate in rom sau in apa fierbinte)
  • coaja si zeama de la o lamaie

[/ingredients]

pasca[preparare title=”Mod de preparare Pasca fara aluat/prajitura cu branza”]

  1. Pregateste 3 boluri. Unul mai mare in care vei face amestecul si 2 mai mici.
  2. In bolul mare pune branza impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza bine.
  3. In celelalte doua separa albusurile de galbenusuri.
  4. Peste galbenusuri adauga frisca lichida si mixeaza doua minute.Adauga amestecul peste branza, lingura cu lingura, coaja si zeama de lamaie, si omogenizeaza amestecand usor.Adauga si amidonul amestecat cu praful de copt si zaharul vanilat.
  5. Albusurile mixeaza-le spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat,pana ce compozitia formeaza tepi la atingere apoi incorporeaza-le in restul compozitiei impreuna cu stafidele stoarse bine.Vei obtine o compozitie extrem de pufoasa si aerata.
  6. Pregateste o forma rotunda de 26 cm diametru, cu peretii inalti, unge-o cu unt, presara faina si toarna compozitia.
  7. Introdu forma in cuptorul preincalzit si coace 30 minute la 180 grade apoi redu focul la 160-165 grade si mai lasa 40-45 minute. Pasca trebuie sa fie rumenita ca in imagine desi la atingerea usoara cu degetul pare c-ar mai necesita coacere. Nu va pripiti :))), opriti focul si lasati sa se raceasca treptat, tot in cuptor si cu cat se raceste se leaga perfect.
  8. Biiiineinteles ca nu am avut rabdare s-o lasam sa se raceasca, am taiat si mancat calda si era bunaaaa si cremoasa.

[/preparare]

pasca-2

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns