vineri, august 23, 2019

Chec pufos

151Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google.

Asa c-am vazut checul Adinutei si l-am incercat.

Simplu, rapid, delicios!

N-ai cum sa dai gres 🙂

Ingrediente chec pufos – pentru 2 tavi

8 oua mari

400 g faina cernuta

2 lingurite praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

8 linguri ulei

350 g zahar

putina sare

3 linguri cacao

2 linguri apa

 

Mod de prepare chec pufos

Separi albusurile de galbenusuri.

Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul.

Mixezi aproximativ 10 minute.

Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare.

Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.

Amesteci, de jos in sus, cu o lingura.

Amestecul va fi lucios, omogen si cremos.

Pregatesti doua tavi de chec. Pui hartie de copt pe fundul lor.

Torni in ambele 2/3 din compozitie.

In compozitia ramasa pui cacaua si apa si omogenizezi.

Pui lingura cu lingura compozitia peste cea galbena.

Introduci tavile in cuptorul preincalzit, la 170 grade si le lasi pana trec testul cu scobitoarea si sunt usor rumene.

Le scoti, desprinzi cu cutitul pe marginea checului, apoi rastorni pe un gratar si le pui pe-o parte. Le lasi sa se racoreasca.

Cand s-au racit complet poti felia 🙂

ps. vezi ce frumos ies cu oua de casa? 🙂

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns