Scovergi de post cu cartofi

Scovergi de post cu cartofi

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, io le-am mancat la orice ora 😀

Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :)))

scovergi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml

Umplutura

  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei

ulei pentru prajit

 

scovergi3

Directions

Conde
  1. Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
  2. Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
  3. Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzanf foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
  4. Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
  5. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  6. Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
  7. Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
  8. Sunt bune atat calde cat si reci.

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. Imi vine sa vin fuguta la tine!


  2. 🙂 Asa cum vei face tu cu Mirela , intocmai voi proceda si eu cu tine …
    Grozave scovergile tale , cred ca alea cu varza sunt si mai si .

  3. mihaela cornelia dragomirescu says:

    Iubireeeeee, ce-ar fi dacă în cartofi am pune și ceva ceapă călită, un stop de piper și cimbru ???? :))


  4. N-am mancat niciodata.. dar cu siguranta sunt bune!


  5. Tocmai am dat de un nene ratacit pe aici, care imi tot spunea ca a mancat niste scovergi dementiale :))) cica la el, in Philladelphia nu se gasesc :)))muaah!


  6. Yeah, the best scovergi ever!!!! :)))


  7. Ne plac fff mult!
    Le-am descoperit cu mare placere la Chisinau. Nu ma asteptam ca baietii mei care sunt cam mofturosi sa le prefere pe cele cu varza. 😉
    Buni di tat!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]