mnb

Pui in sos dulce acrisor

3.65KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Am mai spus, in diverse imprejurari, ca suntem destul de conservatori in ceea ce priveste preferintele culinare. Nu ca nu ne-ar atrage noul, inovatia in bucatarie, insa atata timp cat copiii sunt micuti si ma ghidez si dupa ale lor gusturi, nu fac prea des noi experimente culinare.

Insa de data asta am fugit de obisnuitele sosuri folosite pentru pui, sosul cu rosii si usturoi si sosul cu smantana, si m-am indreptat catre amestecurile asiatice.

Am inceput c-o reteta simpla, cu ingrediente obisnuite si prezente in orice bucatarie.

Asta pentru ca mi-a facut pofta o reteta gasita pe net, pe asiatogo.ro gasesti acolo mai multe retete chinezesti care arata MINUNAT!,  si doar la citirea ingredientelor papilele gustative se declarau multumite ; doar stiu si ele sa citeasca, dom’le 😀 :))

O reteta asiatica foarte  usor de pregatit, necesita destul de putine ingrediente si are un gust delicios!!

Sincer va spun c-a avut trecere la toti membrii familiei, toti au fost incantati de gustul nou. Nu-l punem la socoteala pe Danut ca scotea morcovii, ok? :))

 

jopg

[ingredients title=”Ingrediente Pui cu sos dulce-acrisor”]

  • un piept de pui
  • doi morcovi (feliati subtire)
  • doi ardei grasi
  • 1/2 cana otet
  • 3/4 cana zahar
  • o lingura sos soia
  • 4 linguri sos de tomate
  • sare
  • piper

am folosit o canita cu capacitatea de 150 ml

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Pui cu sos dulce-acrisor”]

  1. Pregateste mai intai ingredientele.
  2. Pieptul de pui taie-l cubulete , condimenteaza-l cu sare si piper si lasa-l deoparte.
  3. Morcovii spalati feliaza-i in rondele subtiri, ardeiul taie-l cubulete.
  4. Prepara sosul amestecand intr-un bol sosul de tomate, otetul, zaharul si sosul de soia.
  5. Pune ulei in wok si lasa-l la incins, la foc iute.
  6. Adauga legumele si agita wokul pentru a le prepara pe toate partile. Desi-n reteta scria timpul undeva la 10 minute, eu cred ca le-am lasat 15-20, nu ma putea „risca” din prima sa nu placa copiilor ca-s mai „semipreparate”.
  7. Scoti  legumele si-n sosul ramas  pui cubuletele de pui.
  8. Se prajeste, agitand tigaia, pe toate partile – sa ne fie clar! nu tigaia pe toate partile :))), puiul sa fie prajit pe toate partile 😛
  9. Cand bucatile de pui s-au facut adaugi legumele, apoi sosul si lasi pana se omogenizeaza totul, agitand usor wok-ul.Ei hai ca eu am mai trisat si-am mai bagat nitel si paleta de silicon ca nu stiu io asa bine a manevra wok-ul :))
  10. Preparatul merge de minune cu risotto.

M-a inspirat – http://www.asiatogo.ro/pui-dulce-acrisor/

 

[/directions]

DSC04828
DSC04832DSC04834

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

17 − 16 =