Am mai spus, in diverse imprejurari, ca suntem destul de conservatori in ceea ce priveste preferintele culinare. Nu ca nu ne-ar atrage noul, inovatia in bucatarie, insa atata timp cat copiii sunt micuti si ma ghidez si dupa ale lor gusturi, nu fac prea des noi experimente culinare.
Insa de data asta am fugit de obisnuitele sosuri folosite pentru pui, sosul cu rosii si usturoi si sosul cu smantana, si m-am indreptat catre amestecurile asiatice.
Am inceput c-o reteta simpla, cu ingrediente obisnuite si prezente in orice bucatarie.
Asta pentru ca mi-a facut pofta o reteta gasita pe net, pe asiatogo.ro – gasesti acolo mai multe retete chinezesti care arata MINUNAT!, si doar la citirea ingredientelor papilele gustative se declarau multumite ; doar stiu si ele sa citeasca, dom’le 😀 :))
O reteta asiatica foarte usor de pregatit, necesita destul de putine ingrediente si are un gust delicios!!
Sincer va spun c-a avut trecere la toti membrii familiei, toti au fost incantati de gustul nou. Nu-l punem la socoteala pe Danut ca scotea morcovii, ok? :))
[ingredients title=”Ingrediente Pui cu sos dulce-acrisor”]
- un piept de pui
- doi morcovi (feliati subtire)
- doi ardei grasi
- 1/2 cana otet
- 3/4 cana zahar
- o lingura sos soia
- 4 linguri sos de tomate
- sare
- piper
am folosit o canita cu capacitatea de 150 ml
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Pui cu sos dulce-acrisor”]
- Pregateste mai intai ingredientele.
- Pieptul de pui taie-l cubulete , condimenteaza-l cu sare si piper si lasa-l deoparte.
- Morcovii spalati feliaza-i in rondele subtiri, ardeiul taie-l cubulete.
- Prepara sosul amestecand intr-un bol sosul de tomate, otetul, zaharul si sosul de soia.
- Pune ulei in wok si lasa-l la incins, la foc iute.
- Adauga legumele si agita wokul pentru a le prepara pe toate partile. Desi-n reteta scria timpul undeva la 10 minute, eu cred ca le-am lasat 15-20, nu ma putea „risca” din prima sa nu placa copiilor ca-s mai „semipreparate”.
- Scoti legumele si-n sosul ramas pui cubuletele de pui.
- Se prajeste, agitand tigaia, pe toate partile – sa ne fie clar! nu tigaia pe toate partile :))), puiul sa fie prajit pe toate partile 😛
- Cand bucatile de pui s-au facut adaugi legumele, apoi sosul si lasi pana se omogenizeaza totul, agitand usor wok-ul.Ei hai ca eu am mai trisat si-am mai bagat nitel si paleta de silicon ca nu stiu io asa bine a manevra wok-ul :))
- Preparatul merge de minune cu risotto.
M-a inspirat – http://www.asiatogo.ro/pui-dulce-acrisor/
[/directions]
Tare mult imi place mancarea asta!
Multumesc Timea!
Cam bun o fi,ca nu ai pus acolo nimic sa nu-mi placa.
Apreciez ca ai pus reteta,sa nu stai cu grija la somnul meu :)))))
:)))))
Multumesc Dia!