Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult!
Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si cea care mi-a atras atentia a fost cea gasita pe blogul Andreei Raicu 😉
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- un cartof
- 30 ml ulei
- 60 ml lapte de soia
- 60 ml supa de legume
- sare
- piper
- nuci tocate marunt (2 linguri)
- 8 portii spanac congelat (sau 250-300g spanac proaspat, tocat)
[/ingredients]
- Pune uleiul intr-o craticioara.
- Cand s-a infierbantat pune ceapa tocata marunt si usturoiul feliat si lasa-le pana devin translucide.
- Adauga cartoful curatat si spalat, taiat felioare. Amesteca timp de 5 minute, pana ce cartoful se inmoaie bine apoi adauga spanacul, laptele si supa si pune capac peste vas.
- Lasa la foc mic pentru 10 minute (daca amestecul e prea gros mai poti pune lapte).
- Opreste focul si lasa sa se racoreasca 5 minute.
- Toarna totul in blender-ul Oster si mixeaza pana devine o pasta omogena. Subtiezi (sau nu) dupa preferinta cu supa sau lapte.
- Torni inapoi in craticioara, pui nuca tocata si mai amesteci putin pe foc.
- Servesti fierbinte, ornat cu nuci tocate.[/preparare]
Yamii 😉 Bună idee! 😉