duminică, septembrie 22, 2019

Supa crema de spanac cu nuci

183Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult!

Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si cea care mi-a atras atentia a fost cea gasita pe blogul Andreei Raicu 😉

supa spanac[ingredients title=”Ingrediente Supa crema de spanac cu nuci”]

  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • un cartof
  • 30 ml ulei
  • 60 ml lapte de soia
  • 60 ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • nuci tocate marunt (2 linguri)
  • 8 portii spanac congelat (sau 250-300g spanac proaspat, tocat)

[/ingredients]

supa-crema-spanac[preparare title=”Mod de preparare Supa crema de spanac cu nuci”]

  1. Pune uleiul intr-o craticioara.
  2. Cand s-a infierbantat pune ceapa tocata marunt si usturoiul feliat si lasa-le pana devin translucide.
  3. Adauga cartoful curatat si spalat, taiat felioare. Amesteca timp de 5 minute, pana ce cartoful se inmoaie bine apoi adauga spanacul, laptele si supa si pune capac peste vas.
  4. Lasa la foc mic pentru 10 minute (daca amestecul e prea gros mai poti pune lapte).
  5. Opreste focul si lasa sa se racoreasca 5 minute.
  6. Toarna totul in blender-ul Oster si mixeaza pana devine o pasta omogena. Subtiezi (sau nu) dupa preferinta cu supa sau lapte.
  7. Torni inapoi in craticioara, pui nuca tocata si mai amesteci putin pe foc.
  8. Servesti fierbinte, ornat cu nuci tocate.[/preparare]

1

DSC_2812

DSC_2813

DSC_2816

DSC_2822

oster2

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns