Krem a la Krem - Rețete Papa Bun

mnb

Krem a la Krem

2.15KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Am implinit 34 de ani.
Sunt mare, nu?
Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si rautate, sa invat lucruri noi, sa ma perfectionez si sa iubesc :).
Nu-mi iese mereu…da’ ce..voua va iese?As mai vrea inca multe de la viata.
Multumesc Domnului pentru tot ce am dar Il si rog sa-mi mai dea :))))).

ps. a nu se percepe gresit :)). io-s o vesela :))) (cu accent pe veselie, nu pe farfuriile de servit mancare :)))) da’ acu-s obosita, racita si-mi trece>:d<

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata”)
  • Crema
  • 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida ,
  • 50 gr unt si o lingura de coniac
Blat

Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!
Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
Crema
Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
Aaa!
Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.
Bagi la frigider.
Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.
O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

48 de comentarii

Lasă un răspuns