Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot (Pomana porcului) - Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot (Pomana porcului)

mnb

Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot (Pomana porcului)

300Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Am mai mancat in viata mea varza murata cu carne, fie facuta de mine, fie acasa la mama sau in vizite, dar asa buna ca asta pregatita in Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot , niciodata!

N-am cuvinte sa va descriu cat de buna poate fi!

Ingrediente putine, simple, vas din ceramica, aparat perfect, temperatura de preparare ideala – mancare perfecta! Toti ne-am mai pus inca o portie!

Am fiert sarmale, in aparatul asta, de Craciun, de Anul nou si dupa. Pe cuvantul meu ca aparatul asta face minuni! Fac sarmale de ani de zile, dar fierte in el sunt irezistibile. Ati mai auzit voi om sa manance sarmale la mic dejun, la pranz si la cina? Eu sunt ala! :))

Varza murata folosita de mine atat la aceasta reteta cat si la sarmale n-a avut nevoie sa fie pusa in apa inainte, era numa’ buna si de sarata si de acra. Faceti acest pas in functie de varza folosita de voi si condimentati ca atare 🙂 Eu nu am pus deloc sare in mancare, n-a fost necesar.

Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot

Ingrediente Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot 

  • 1,3-1,5 kg varza murata (fara cotoare)
  • 800 g pulpa de porc taiata cuburi
  • 320 ml suc de rosii pregatit in casa
  • 600 ml apa
  • 3 linguri de untura
  • piper
  • o lingurita boia dulce
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • o ceapa

Varza murata cu carne la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot -2

Mod de preparare Varza murata cu carne

Pregatiti o tigaie larga si puneti in ea untura. Cand s-a topit puneti bucatile de carne si le rumeniti frumos pe toate partile.

Transferati carnea in vasul aparatului Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot .

  • Pastrati untura in tigaie.

Taiati varza curatata de cotoare in fasii potrivit de mari (nici foarte subtiri, nici groase, cam de un deget).

O puneti in tigaie si o caliti pentru 15 minute, amestecand constant.  Adaugati si o ceapa mare, taiata juliene.

Dupa ce ati calit-o transferati-o in vas.

Turnati sucul de rosii si apa. Tot lichidul trebuie sa cuprinda varza murata cu carne, dar sa n-o depaseasca. Nu facem ciorba 🙂 Adaugati lichidul trepat si vedeti cat este nevoie.

Adaugam boiaua, cimbrul si piperul.

Cu o lingura mare omogenizam amestecand foarte putin.

Punem capac peste vas si setam din meniu butonul MANUAL.

Alegem din optiunile de temperatura varianta HIGH, apoi timpul 5 ore.

Apasam butonul de START.

  • Pe la jumatatea timpului am amestecat o data in vas, dar nu e neaparat.

Cand timpul mai arata 30 minute ramase, am gustat varza murata cu carne  si deja era fiarta. Procedati la fel si daca e gata opriti programul, daca nu, lasati pana la final.

Asta depinde de cat de frageda si subtire e varza folosita de voi.

Am transferat vasul in cuptorul preincalzit si am activat functia rumenire, la 175 grade si am mai lasat pentru 15 minute.

Serviti mancarea c-o lingura de smantana deasupra si cu putin piper.

M-a inspirat – IOANA

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns