Briose cu fructe si ciocolata sau…doar cu ciocolata sau…doar cu fructe :)) Cum vreti voi! Important e sa le pregatiti, ca-s delicioase, usor de facut, pot fi facute atat simple cat si cu diverse umpluturi, iar copilasii le vor adora! Ai mei nu refuza niciodata o briosa sau un muffins 🙂
Ingrediente
- 4 oua
- 150 g zahar
- 250 g faina alba
- 50 g unt topit
- 2 lingurite praf de copt
- un plic zahar vanilinat
- 150 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
- putina sare
- fructe de padure – zmeura, afine, mure sau visine, bucatele de ciocolata – ce vreti voi
Mod de preparare briose cu fructe
Mixeaza bine ouale (intregi) pana cand compozitia e spumoasa.
Adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si putina sare. Te opresti cand compozitia si-a dublat volumul, e cremoasa si zaharul e diluat.
Adaugi, pe rand, untul topit si racit, apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Preincalzeste cuptorul.
Pregateste o tava de briose si pune in forme hartiute, ungandu-le cu ulei sau unt topit – daca ai hartiute cerate e si mai bine 😉
Ia din compozitie si umple formele cam 3/4 din inaltimea lor. Pune deasupra fructe si/sau bucatele de ciocolata.
Introdu tava cu briose cu fructe in cuptor, pe gratar, treapta si mijloc si coace briosele la 175-180 grade pana cand sunt frumos rumenite si trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).
- 4 oua
- 150 g zahar
- 250 g faina alba
- 50 g unt topit
- 2 lingurite praf de copt
- un plic zahar vanilinat
- 150 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
- putina sare
- fructe de padure - zmeura, afine, mure sau visine, bucatele de ciocolata - ce vreti voi
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun