Briose cu fructe si ciocolata

387Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Briose cu fructe si ciocolata sau…doar cu ciocolata sau…doar cu fructe :))

Cum vreti voi! Important e sa le pregatiti, ca-s delicioase, usor de facut, pot fi facute atat simple cat si cu diverse umpluturi, iar copilasii le vor adora! Ai mei nu refuza niciodata o briosa sau un muffins 🙂

briose cu fructe

Briose cu fructe si ciocolata
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Portii/Bucati: 20
Ingrediente
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina alba
  • 50 g unt topit
  • 2 lingurite praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • fructe de padure - zmeura, afine, mure sau visine, bucatele de ciocolata - ce vreti voi

 

briose cu fructe

loading...

Mod de preparare briose cu fructe

Mixeaza bine ouale (intregi) pana cand compozitia e spumoasa.

Adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si putina sare. Te opresti cand compozitia si-a dublat volumul, e cremoasa si zaharul e diluat.

Adaugi, pe rand, untul topit si racit, apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie.  Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Preincalzeste cuptorul.

Pregateste o tava de briose si pune in forme hartiute, ungandu-le cu ulei sau unt topit – daca ai hartiute cerate e si mai bine 😉

Ia din compozitie si umple formele cam 3/4 din inaltimea lor. Pune deasupra fructe si/sau bucatele de ciocolata.

Introdu tava cu briose cu fructe  in cuptor, pe gratar, treapta si mijloc si coace briosele la 175-180 grade pana cand sunt frumos rumenite si trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).

briose cu fructe

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: