Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni - Rețete Papa Bun

Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni

394Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O reteta super delicioasa, sanatoasa, rapida si buna, preluata de la draga mea Laura.

Face fata asta niste poze si niste retete, de-ti lasa gura apa!

Asa am patit si cu budincuta asta de post. Da, da, e de post si e si usurica si consistenta.

Mie mi-a ajuns din ingredientele prezentate sa asamblez 4 pahare de 250 ml si au mai ramas 2 linguri de budinca in vas.

Se completeaza atat de bine straturile! Tare reusita combinatia!

Cum se face?

Imediat iti zic.Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni

Ingrediente Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni

  • 250 g ovaz
  • 800 ml bautura de post – lapte de soia, bautura de orez etc – eu am pus 400 ml bautura de cocos, pe care fiind foarte groasa am diluat-o cu 400 ml apa; ideea e ca-n final sa ai 800 ml de lichid si sa fie de post (daca tii post, daca nu, pune lapte de vaca)
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 150 g ciocolata fara lapte
  • capsuni proaspete

Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni

Mod de preparare Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni

Pune intr-o craticioara ovazul impreuna cu 760 ml bautura de post, sarea si zaharul.

Lasa deoparte timp de 10 minute.

Intre timp spala si curata capsunile si taie-le cubulete/felioare.

Intr-un vas topeste ciocolata impreuna cu bautura ramasa (cei 40 ml) – fie la microunde, la bain marine sau cum obisnuiesti tu s-o topesti.

Pune la foc cratita cu ovazul si fierbe timp de aproximativ 10 minute, amestecand sa nu se prinda.

Ai obtinut o budinca legata, consistenta, asa ca opresti focul.

In budinca fierbinte pui 2-3 linguri din sosul cu ciocolata, omogenizezi si apoi pui vasul in altul, cu apa rece.

Amesteci usor sa se racoreasca, apoi bagi un blender in mijloc si incepi sa mixezi. Mai adaugi putin lichid doar daca este cazul.

Dupa ce ai pasat bine budinca, distribui in pahare – un strat budinca, apoi sos de ciocolata, capsuni, apoi repeti straturile.

Daca ai rabdare iti recomand s-o lasi la rece 15 minute, daca n-ai…mananc-o! :))))

  • daca nu tii post poti folosi lapte dulce, cum am scris si la ingrediente si ciocolata cu lapte pentru sos.

Danut a zis

– Decent! Chiar bun!

🙂

 

 

Pe facebook ma gasesti aici – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns