Desi ideea era sa fac o Amandina, de cum am vazut reteta asta pe bucataras.ro, m-am razgandit :))
Si nu-mi pare rau. Este foarte foarte buna!
Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- un vf cutit sare
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
Crema
- 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
- 200 ml smantana
- 7-8 linguri zahar pudra (puneti 7 si gustati. mie imi place mai dulce si pun 8)
- 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
- un plic si jumatate gelatina granule
- zahar vanilat
Glazura
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 75 ml frisca lichida
- 50 gr unt
[/ingredients]
- Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
- Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
- Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
- Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
- Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
- Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
- Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
- Imparte amestecul in 2 boluri.
- Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
- Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
- Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
- Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
- Ia lingura cu lingura din crema alba si distribuie peste blat.
- Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
- Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
- O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
- Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
- Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
- Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.
[/directions]
Absolut delicioasa. Paste fericit, cu sanatate si tot ce va doriti pentru toata familia!
Paste fericit Gaby ! Sanatate si bucurii ! 🙂
Foarte faina prajitura !
Invierea Domnului sa-ti aduca impacarea sufleteasca, bucurii si belsug! Te sarut!
Ce frumoase sunt prajiturelele tale,Gaby! Te pup!
Vaaaiiii cum arata prajitura asta! Si cred ca-i absolut delicioasa! :X:X