joi, august 22, 2019

Inghetata de casa cu ciocolata

203Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Inghetata de casa cu ciocolata

Prep Time15 mins
Cook Time8 hrs
Author: Gaby_D

Notes

Ingrediente inghetata de casa cu ciocolata
  • 500 ml frisca LaDorna (nu este indulcita)
  • 200 g ciocolata Milka cu lapte
  • o lingura cacao neagra
  • 80 g zahar +3 linguri
  • 4 galbenusuri
  • 30 g unt
  • un varf cutit sare
 
 
 


inghetata de casa

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare.
Nu zic rau, nu? :))
Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit s-o iau cu clestele pentru inghetata, desi a stat toata noaptea in lada frigorifica.

Stiti cum e inghetata aia ce-o cumparati in cornete si pe care v-o pune cu un motz frumos si inghetata iese in valuri? Cam asa ar fi textura acestei inghetate. E cea mai buna inghetata cu ciocolata pe care-am mancat-o in viata mea! Si nu, nu c-am facut-o eu, da’ asa a iesit. Plus ca folosind frisca Ladorna si ciocolata Milka, cacao neagra si oua de casa, cum ar fi putut iesi ceva rau?

Ingrediente putine (dar de calitate), rezultat spectaculos.
inghetata de ciocolata

 

inghetata de casa

 

Mod de preparare inghetata de casa cu ciocolata

Intr-o cratita cu fund dublu pune galbenusurile, cele 80 g zahar, sarea si untul.

Pune cratita la foc mic si amesteca continuu, pana cand se dilueaza zaharul.

Grija mare la amestecat, focul la mic si sa nu lasi sa se prinda amestecul!

Opreste focul si-n amestecul fierbinte adauga cacaua. Omogenizeaza amestecand energic, rapid. Imediat pune si ciocolata tocata/rupta si amesteca pana cand se topeste si se omogenezeaza in restul compozitiei.

Pune 50 ml frisca si amesteca. Compozita se va subtia usor.

Restul de frisca o mixezi impreuna cu cele 3 linguri de zahar ramase. Initial mixezi la cea mai mica viteza, pentru un minut, apoi maresti puterea si mixezi pana cand se leaga si devine ferma. Adaugi amestecul de ciocolata racit complet, in 3 etape, mixand dupa fiecare etapa. Nu, nu se va taia compozitia nici nu se va face unt, insa mixeaza doar cat e necesar pentru omogenizare, nu in exces.

Cand ai omogenizat cele doua compozitii, pregateste o caserola cu capac, toarna crema pentru inghetata, pune capac si da-o la congelator peste noapte.

inghetata de casa 2

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns