mnb

Inghetata de casa cu ciocolata

6.1KVizualizări
4.3
(3)

Inghetata de casa cu ciocolata

Ingrediente inghetata de casa cu ciocolata

  • 500 ml frisca LaDorna (nu este indulcita)
  • 200 g ciocolata Milka cu lapte
  • o lingura cacao neagra
  • 80 g zahar +3 linguri
  • 4 galbenusuri
  • 30 g unt
  • un varf cutit sare

 

 

 


inghetata de casa

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare.
Nu zic rau, nu? :))
Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit s-o iau cu clestele pentru inghetata, desi a stat toata noaptea in lada frigorifica.

Stiti cum e inghetata aia ce-o cumparati in cornete si pe care v-o pune cu un motz frumos si inghetata iese in valuri? Cam asa ar fi textura acestei inghetate. E cea mai buna inghetata cu ciocolata pe care-am mancat-o in viata mea! Si nu, nu c-am facut-o eu, da’ asa a iesit. Plus ca folosind frisca Ladorna si ciocolata Milka, cacao neagra si oua de casa, cum ar fi putut iesi ceva rau?

Ingrediente putine (dar de calitate), rezultat spectaculos.
inghetata de ciocolata

 

inghetata de casa

 

Mod de preparare inghetata de casa cu ciocolata

Intr-o cratita cu fund dublu pune galbenusurile, cele 80 g zahar, sarea si untul.

Pune cratita la foc mic si amesteca continuu, pana cand se dilueaza zaharul.

Grija mare la amestecat, focul la mic si sa nu lasi sa se prinda amestecul!

Opreste focul si-n amestecul fierbinte adauga cacaua. Omogenizeaza amestecand energic, rapid. Imediat pune si ciocolata tocata/rupta si amesteca pana cand se topeste si se omogenezeaza in restul compozitiei.

Pune 50 ml frisca si amesteca. Compozita se va subtia usor.

Restul de frisca o mixezi impreuna cu cele 3 linguri de zahar ramase. Initial mixezi la cea mai mica viteza, pentru un minut, apoi maresti puterea si mixezi pana cand se leaga si devine ferma. Adaugi amestecul de ciocolata racit complet, in 3 etape, mixand dupa fiecare etapa. Nu, nu se va taia compozitia nici nu se va face unt, insa mixeaza doar cat e necesar pentru omogenizare, nu in exces.

Cand ai omogenizat cele doua compozitii, pregateste o caserola cu capac, toarna crema pentru inghetata, pune capac si da-o la congelator peste noapte.

inghetata de casa 2

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

three × 2 =