mnb

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

315Vizualizări
5
(2)

Am descoperit un desert de vara (dar nu numai) atat de bun, fin si aromat, incat l-am facut doua zile la rand! Budinca de vanilie cu sos de zmeura. Foarte usor de facut, in 30 minute e gata si fara prea multe ingrediente. Nu de deloc greu si-ai mai vrea o portie si inca una! Sigur o sa-ti placa, e ideal pe timp de vara!

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

Ingrediente budinca

  • 500 ml lapte – eu am folosit de migdale, dar poti pune de care vrei, vegetal sau de vaca, capra
  • 100 g zahar (sau 120g, gusti si decizi)
  • o lingurita pasta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3 galbenusuri
  • 45 g amidon alimentar de porumb
  • un varf cutit sare

Sos de zmeura

  • 200 g zmeura
  • 40-50 g zahar (dupa gust)
  • o lingurita amidon alimentar de porumb
  • 20 ml apa, daca zmeura e proaspata, daca e congelata nu e cazul sa mai pui apa

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

Incepe cu prepararea sosului.

Pune zmeura si zaharul intr-o craticioara si pune-le la foc mic spre mediu. Daca zmeura e proaspata pui si apa, e necesara pana lasa zmeura suc, daca e congelata, nu pui.

Fierbi pana cand zaharul e topit, amestecul a dat 2-3 clocote. Gusti si vezi daca mai vrei zahar.

Diluezi amidonul in 20 ml apa si-l adaugi in sos, mai amesteci pe foc cateva secunde, pana se ingroasa usor, apoi lasi deoparte si pregatesti budinca.

Pui intr-o craticioara cu fund dublu galbenusurile, sarea, zaharul si amidonul si amesteci. Incepi sa torni laptele, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase, pana-l incorporezi pe tot.

Transferi vasul pe foc, la foc mic spre mediu si amesteci continuu cu un tel para mai micut (nu-l lasa, se afuma!) pana cand incepe sa se ingroase. La final amesteci energic, pana cand obtii o budinca fina, omogena. Adaugi vanilia.

lasi 2 minute sa se racoreasca si pregatesti vasele in care vei monta desertul. Eu am folosit 5 borcanase cu capacitatea de 120 ml.

Iei cu lingura si pui cate 2 linguri de budinca in fiecare borcanas, apoi vii cu un strat de sos de zmeura (tot cam cate 2 linguri). Faci acesti pasi cu rabdare, incat sa obtii straturi frumoase.

Repeti asamblarea cu budinca si sosul ramase.

Lasi sa se racoreasca bine, apoi la bagi la frigider.

Pofta buna!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

13 + 9 =