E sezonul deserturilor cu fructe, asa ca, pe rand, dam aroma cu fiecare, dulciurilor noastre. Pentru azi am ales sa pregatesc o reteta de briose cu visine. Fragede si bune, usor de facut, aromate si dragalase, pe placul copiilor fara doar si poate <3
Ingrediente -24-30 bucati (depinde de diametrul formelor)
- 4 oua
- 400 g faina
- 250 ml iaurt
- 200 g unt
- 300 g zahar
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- putina sare
- 500 g visine – poti pune si mure, zmeura, fragi, capsuni, cubulete de mere etc
Mod de preparare Briose cu visine
Mixeaza impreuna untul cu sarea si zaharul, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si iaurtul, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
- Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Pregateste tava de briose. Pune hartiute pentru briose, unge-le putin cu unt si pune din compozitie cate o lingura.
Pune in fiecare cate 3 visine, apoi iar cate-o lingura de compozitie si apoi cate 3-4 visine.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 175 grade pana cand sunt frumos rumenite (30-35min)
- Optional Briosele cu visine (sau orice fruct) le pudrezi cu zahar pudra.
In social media ma gasesti aici – Retete Papa Bun
- 4 oua
- 400 g faina
- 250 ml iaurt
- 200 g unt
- 300 g zahar
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- putina sare
- 500 g visine - poti pune si mure, zmeura, fragi, capsuni, cubulete de mere etc