Atunci cand ai pui de casa, rezultatul e fenomenal, iese o adevarata supa de pui. Din pacate noi mai preparam supa asta si cu carnita congelata.
[ingredients title=”Ingrediente Supa de pui cu galuste”]
- un pui
- 4 morcovi
- o telina potrivita ca marime
- o radacina de pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o ceapa
- 5-6 l apa
- sare
- piper
pentru galuste
- 2 oua
- 12 linguri rase gris (sau 8 linguri cu varf gris)
- un varf de lingurita bicarbonat
- putina sare
patrunjel verde, tocat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare supa de pui cu galuste”]
- Spala bucatile de pui si pune-le la fiert in apa cu sare. Cureti spuma ce se ridica la suprafata si adaugi legumele taiate in doua, spalate foarte bine, NECURATATE! . Le speli cu un burete aspru, sa fie curate , curate!
- Lasi la fiert la foc mediu pana ce atat carnea cat si legumele sunt fierte.
- Strecori supa intr-o oala curata. O pui din nou la fiert la foc mic, adaugand morcovul curatat si feliat.
- Intr-un bol pui cele doua oua si le bati cu o furculita impreuna cu sarea si bicarbonatul. Adaugi treptat grisul si omogenizezi. Lasi 5 minute apoi cu o lingura ce-ai trecut-o prin apa rece iei din compozitia de galuste de gris si adaugi in supa, cam cate jumatate de lingura compozitie.
- Stropesti cu apa rece, pui capac si lasi la fiert 10 minute. Adaugi patrunjel verde tocat , opresti focul si mai lasi -„sa se odihneasca” 10 minute, apoi servesti.
[/directions]