duminică, septembrie 22, 2019

Supa de pui cu galuste

174Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Atunci cand ai pui de casa, rezultatul e fenomenal, iese o adevarata supa de pui. Din pacate noi mai preparam supa asta si cu carnita congelata.

supa-de-pui-cu-galuste

[ingredients title=”Ingrediente Supa de pui cu galuste”]

  • un pui
  • 4 morcovi
  • o telina potrivita ca marime
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 5-6 l apa
  • sare
  • piper

pentru galuste

  • 2 oua
  • 12 linguri rase gris (sau 8 linguri cu varf gris)
  • un varf de lingurita bicarbonat
  • putina sare

patrunjel verde, tocat

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare supa de pui cu galuste”]

  1. Spala bucatile de pui si pune-le la fiert in apa cu sare. Cureti spuma ce se ridica la suprafata si adaugi legumele taiate in doua, spalate foarte bine, NECURATATE! . Le speli cu un burete aspru, sa fie curate , curate!
  2. Lasi la fiert la foc mediu pana ce atat carnea cat si legumele sunt fierte.
  3. Strecori supa intr-o oala curata. O pui din nou la fiert la foc mic, adaugand morcovul curatat si feliat.
  4. Intr-un bol pui cele doua oua si le bati cu o furculita impreuna cu sarea si bicarbonatul. Adaugi treptat grisul si omogenizezi. Lasi 5 minute apoi cu o lingura ce-ai trecut-o prin apa rece iei din compozitia de galuste de gris si adaugi in supa, cam cate jumatate de lingura compozitie.
  5. Stropesti cu apa rece, pui capac si lasi la fiert 10 minute. Adaugi patrunjel verde tocat , opresti focul si mai lasi -“sa se odihneasca” 10 minute, apoi servesti.

 

[/directions]

supa-cu-galuste-2

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns