Este unul dintre cele mai bune preparate pe care le-am mancat pana acum si asta fara sa exagerez! Toti de la masa murmurau dupa cate o gura – mmmmmm :-)))
Un preparat atat de simplu si-atat de bun!L-am pregatit azi dimineata pentru mine si copii. Daca sunteti mai multi la masa dublati cantitatile ingredientelor 🙂
Cel mai bun mic dejun!
[ingredients title=”Ingrediente Ochiuri romanesti cu cascaval”]
- 4 oua
- 300 ml lapte
- o lingura faina
- o lingura unt (plus putin unt pentru uns vasul)
- sare, piper, nucsoara
- doua felii piept de pui pregatit pe grill
- 80 gr cascaval
- marar verde
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Ochiuri romanesti cu cascaval”]
- Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet.
Intre timp pregateste in alt vas sosul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune vasul inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa sosul.Potriveste gustul de sare si piper, opreste focul si lasa sosul deoparte. - Ouale se sparg pe rand intr-un bol si li se da drumul in apa care fierbe, avand grija sa nu cada unul peste altul. Se fierb 3 minute si apoi se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent , uns cu unt.
- Se aseaza fasii din pieptul de pui, se toarna sosul in care am amestecat in prealabil jumatate din cascaval, ras, se presara cascavalul ramas si putin marar verde, tocat.
- Se da vasul in cuptorul preincalzit pana incepe sa prinda culoare aurie.
- Se serveste cu rosii sau salata.
[/directions]
Cred si eu ca le-a placut copiilor, arata fantastic si toate ingredientele sunt pe placul oricui 🙂
Mmmmm… cum sa nu murmuri?! 🙂 Bunatate de preparat ai facut!