Desi am mai facut chiftele de post, aici, aici si aici , astea mi-au placut SI MAI MULT desi mare lucru n-am schimbat, doar am omis unele ingrediente, fiind asadar necesare si mai putine si am omis si pasul cu pasta tinuta la rece. Am pregatit si am prajit imediat dupa.
Bune si reci si calde, excelente in diversificarea meniului de post.
Ingrediente Chiftele de post
- 800 g galbiori fierti (puteti folosi si alt tip de ciuperci dar recomand fierte, leaga mult mai bine compozitia)
- 2 cartofi fierti in coaja, marisori
- 3 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- 4 linguri faina alba
- sare
- piper
- optional verdeata – eu nu am pus
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Chiftele de post
Trece prin masina de tocat ciupercile fierte, scurse bine, ceapa, usturoiul si cartoful curatat de coaja.
- In cazul in care ciupercile sunt apoase, recomand calirea lor anterioara in 2 linguri de ulei, timp de 5 minute sau pana cand lasa tot surplusul de apa. Se racesc bine apoi se procedeaza cum am scris mai sus.
In pasta obtinuta pune 4 linguri de faina si potriveste gustul de sare si piper. Framanta bine cu mana. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat.
Pregateste un bol cu faina alba.
Ia din compozitie gramajoare cam cat o nuca si tavaleste-le prin faina.
Bate bine intre palme sa scapi de surplusul de faina si apoi rotunjeste marginile.
- Incinge uleiul.
Prajeste chiftelele in ulei incins, la foc moderat.
- Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface, mai adauga faina in compozitie.
Dureaza o idee mai mult decat la chiftelele de carne. Le invarti cand s-au rumenit usor.
Le scoti intr-un vas in care ai pus servetele si pui si deasupra, pentru a absorbi uleiul.