Chiftele de post

155Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Desi am mai facut chiftele de post, aici, aici si aici , astea mi-au placut SI MAI MULT desi mare lucru n-am schimbat, doar am omis unele ingrediente, fiind asadar necesare si mai putine si am omis si pasul cu pasta tinuta la rece. Am pregatit si am prajit imediat dupa.

Bune si reci si calde, excelente in diversificarea meniului de post.

chiftele de post

Ingrediente Chiftele de post

  • 800 g galbiori fierti (puteti folosi si alt tip de ciuperci dar recomand fierte, leaga mult mai bine compozitia)
  • 2 cartofi fierti in coaja, marisori
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • 4 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • optional verdeata – eu nu am pus
  • ulei pentru prajit

chiftele de post-2

loading...

Mod de preparare Chiftele de post

Trece prin masina de tocat ciupercile fierte, scurse bine, ceapa, usturoiul si cartoful curatat de coaja.

In pasta obtinuta pune 4 linguri de faina si potriveste gustul de sare si piper. Framanta bine cu mana. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat.

Pregateste un bol cu faina alba.

Ia din compozitie gramajoare cam cat o nuca si tavaleste-le prin faina.

Bate bine intre palme sa scapi de surplusul de faina si apoi rotunjeste marginile.

  • Incinge uleiul.

Prajeste chiftelele in ulei incins, la foc moderat.

  • Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface, mai adauga faina in compozitie.

Dureaza o idee mai mult decat la chiftelele de carne. Le invarti cand s-au rumenit usor.

Le scoti intr-un vas in care ai pus servetele si pui si deasupra, pentru a absorbi uleiul.

chiftele de post-3

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns