Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste.
In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam c-am pregatit doar de dulce.
Asa ca azi va propun un delicios chec de post, cu ingrediente naturale care fac ca rezultatul final sa fie unul excelent!
Colindatorii vor fi incantati!
Hai sa vedem despre ce e vorba 🙂
Ingrediente:
1 ceașcă de apă
1 ceașcă de ulei de cocos
1 ceașcă de zahăr brun
1 ceașcă de migdale mărunţite
2 linguri de zeamă de lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriţă de scorţișoară
1 praf de copt
3 cești de făină integrală
1 lingură de praf de roșcove (karob)
Mod de preparare:
Se încălzește apa și se topește zahărul amestecând continuu, apoi se adaugă toate
ingredientele (cu excepţia prafului de roșcove) până ce compoziția devine o cocă. Se iau 2
linguri de compoziţie și se amestecă într-o cană cu praful de roșcove. Se pregătește într-o
formă de chec hârtia de copt și se pune compoziţia. Se marmorează cu compoziţia din
cană și se presară 5-6 migdale sfărâmate. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180˚C. Se lasă
să se coacă aproximativ 40 de minute, verificând dacă e copt checul cu o scobitoare