Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina, pe bucataras.ro.
Pe cat de simpla, pe-atat de buna!
O tarta simpla, aromata, cu fructe si-un chec pufos care pe cat de repede se face, pe-atata se si mananca:))
Eu am ales un toppig de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Tarta cu rondele de mere”]
tava cu diametrul de 30cm
- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 4-5 mere
- scortisoara
- zahar vanilat
- un vf cutit sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Tarta cu rondele de mere”]
- Curata merele.
- Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de 1,5 -2 cm
- Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
- Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
- Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
- Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
- Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
- Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
- Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .
[/directions]
Ce frumos a iesit !! Ce este cu mere imi place !! 🙂 Te pup!
Pufoasa si delicioasa!
Ieri mi-am cumparat ustensila de scos miezul marului, asa ca pot sa fac si eu tarta 🙂 Arata minunat, felicitari! >:D<
Ce tentant curge caramelul ala !!!Noroc ca m-am cam cumintit la capitolul dulciuri