duminică, septembrie 22, 2019

Orez cu unt la cuptor

390Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez.

Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si bagi la cuptor.

Nu-ti ia mai mult de 5 minute! 🙂

Reteta ce m-a inspirat am gasit-o pe site-ul Ioanei – e-retete.ro, am modificat doar putin reteta, dupa propriile gusturi, dupa ce-am incercat mai multe variante si-am ales preferata.

Desi in reteta de baza orezul folosit este cel cu bob lung, mie imi place la fel de mult si pregatita cu “Orez Bun la Toate”, de la Scotti.

Eu va scriu acum reteta pentru 4 persoane (asta ne ajunge noua numa’ bine la pranz, alaturi de friptura sau de altceva ce gatesc si necesita garnitura), dar voi puteti dubla sau tripla cantitatile, in functie de cate persoane aveti la masa.

orez-la-cuptor

 

Ingrediente Orez cu unt, la cuptor

  • 200 g orez cu bob lung (Basmati, Jasmine, amestec cu orez salbatic) – dar cum am zis, mie imi place si cu „orez bun la toate”, de la Scotti
  • 300 ml apa
  • putin mai mult de jumatate lingurita sare
  • un varf de cutit sofran (se poate si fara)
  • 40 g unt
  • 2 linguri parmezan ras

1.1 untul, sofranul si parmezanul dau gust deosebit acestei garnituri, dar, bineinteles, se poate si fara sofran si  parmezan, cand l-am incercat la inceput nu am avut in casa; daca vrei, poti inlocui sofranul cu varianta mai ieftina, tumericul, iar parmezanul cu orice alt tip de branza care se preteaza la orez.

1.2 puteti adauga condimentele cu care obisnuiti in general sa dati gust orezului

Mod de preparare Orez cu unt, la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 240 grade.

Spala bine orezul in mai multe ape, apoi scurge-l.

Pune-l intr-un vas temorezistent.

Pune deasupra untul taiat cubulete.

Da apa in clocot si pune in ea sarea si sofranul.

Tot acum adauga, daca doresti, condimente pe care le folosesti in general la orez.

Toarna peste orez.

Pune peste vas folie de aluminiu sau un capac care inchide ermetic vasul.

Introdu vasul la cuptor si seteaza timpul – 15 minute.

Dupa ce timpul s-a scurs opreste programul cuptorului si mai lasa vasul alte 15 minute in cuptor.

Scoate vasul, fereste cu atentie folia, pune parmezanul si cu ajutorul a doua furculite afaneaza usor orezul.

Serveste-l fierbinte.

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptorOrez cu unt la cuptor

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns