mnb

Placinta de post cu mere si nuca

5.25KVizualizări
5
(1)

Cand pregatesc ceva bun din care mananc cam mult, stiti cum zic?

-De asta nu mai fac! :))

Si nu ca n-ar fi buna, exact invers :)), dar am vesnica problema, aia cu limita.

Ca o fi chiar asa buna sau ca mi-o fi fost foame, c-o fi faptul ca-n post „plaja” dulciurilor e restransa, motivul chiar nu-l stiu. Ce stiu e c-am mancat 4 bucati de placinta de post cu mere si nuca o data.

placinta de post cu mere si nuca

Ingrediente placinta de post cu mere si nuca

  • un pachet foi de placinta – foi subtiri, nu foietaj; eu am cumparat de la Lidl
  • 1,5 kg mere
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g nuca tocata (nu macinata, tocata)
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1/2 lingurita  scortisoara
  • ulei sau margarina topita, pentru uns foile

placinta de post cu mere si nuca

Mod de preparare Placinta de post cu mere si nuca

Se face extrem de rapid.

Speli bine merele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le pui intr-un vas impreuna cu zaharul si le calesti pentru 5 minute.

Opresti focul, adaugi nuca, zeama de lamaie, scortisoara si zaharul vanilat.

Omogenizezi.

Transferi amestecul intr-o strecuratoare si lasi la scurs. Nu apasa peste mere, lasa sa se scurga doar excesul.

  • Daca vrei sa ramana si sucul, adaugi in umplutura 3-4 linguri faina. Eu am preferat sa le las putin la scurs.
  • Preincalzesti cuptorul la 190 grade.

Desfaci pachetul cu foi (nu-l desfa inainte, risti sa se usuce foile).

Iei usor cate o foaie, pe rand, o pui in tava de 30cm/20cm, doar pe jumatate (vezi foto) ungi bine cu ulei sau margarina topita si treci deasupra cealalta jumatate de foaie. Ungi din nou.

Procedezi la fel cu inca o foaie dar nu mai ungi partea de deasupra ci pui 1/3 din umplutura de mere.

Faci inca un strat ca cel anterior, din foi de placinta unse si pui inca 1/3 de umplutura, apoi repeti aceeasi operatiune. Trebuie sa obtii 4 straturi de foi si intre ele 3 straturi de umplutura. Ultimul va fi, logic, stratul de foi.

Ungi placinta deasupra bine, o tai in patrate cu un cutit bine ascutit.

O introduci in cuptor, pe treapta 2 si o coci pentru 35-40 minute, pana cand e rumenita.

Calduta o pudrezi cu zahar pudra.

placinta de post cu mere si nuca

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

  • My grandma made it with gurus nuca and apples with Three layers of dough I am sorry I speak Rumanian but I don’t write it can you help me with the recipe thanks

  • Gutuynuts and apples sorry I don’t write Rumanian my family was from Bucarest may I have the recit thanks

Lasă un răspuns

ten + one =