Cand pregatesc ceva bun din care mananc cam mult, stiti cum zic?
-De asta nu mai fac! :))
Si nu ca n-ar fi buna, exact invers :)), dar am vesnica problema, aia cu limita.
Ca o fi chiar asa buna sau ca mi-o fi fost foame, c-o fi faptul ca-n post „plaja” dulciurilor e restransa, motivul chiar nu-l stiu. Ce stiu e c-am mancat 4 bucati de placinta de post cu mere si nuca o data.
Ingrediente placinta de post cu mere si nuca
- un pachet foi de placinta – foi subtiri, nu foietaj; eu am cumparat de la Lidl
- 1,5 kg mere
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g nuca tocata (nu macinata, tocata)
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri zeama lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
- ulei sau margarina topita, pentru uns foile
Mod de preparare Placinta de post cu mere si nuca
Se face extrem de rapid.
Speli bine merele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le pui intr-un vas impreuna cu zaharul si le calesti pentru 5 minute.
Opresti focul, adaugi nuca, zeama de lamaie, scortisoara si zaharul vanilat.
Omogenizezi.
Transferi amestecul intr-o strecuratoare si lasi la scurs. Nu apasa peste mere, lasa sa se scurga doar excesul.
- Daca vrei sa ramana si sucul, adaugi in umplutura 3-4 linguri faina. Eu am preferat sa le las putin la scurs.
- Preincalzesti cuptorul la 190 grade.
Desfaci pachetul cu foi (nu-l desfa inainte, risti sa se usuce foile).
Iei usor cate o foaie, pe rand, o pui in tava de 30cm/20cm, doar pe jumatate (vezi foto) ungi bine cu ulei sau margarina topita si treci deasupra cealalta jumatate de foaie. Ungi din nou.
Procedezi la fel cu inca o foaie dar nu mai ungi partea de deasupra ci pui 1/3 din umplutura de mere.
Faci inca un strat ca cel anterior, din foi de placinta unse si pui inca 1/3 de umplutura, apoi repeti aceeasi operatiune. Trebuie sa obtii 4 straturi de foi si intre ele 3 straturi de umplutura. Ultimul va fi, logic, stratul de foi.
Ungi placinta deasupra bine, o tai in patrate cu un cutit bine ascutit.
O introduci in cuptor, pe treapta 2 si o coci pentru 35-40 minute, pana cand e rumenita.
Calduta o pudrezi cu zahar pudra.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
My grandma made it with gurus nuca and apples with Three layers of dough I am sorry I speak Rumanian but I don’t write it can you help me with the recipe thanks
Gutuynuts and apples sorry I don’t write Rumanian my family was from Bucarest may I have the recit thanks
Hi!
I’m sorry, but I can’t speak English that well
You can try google translator.