vineri, august 23, 2019

Burek cu carne – Placinta cu carne

118Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia.

– Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!?

– Eh, parc-ar fi prima oara?

Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata de casa, Pavlova sau, de data asta, Burek cu carne, pentru noi nu exista cuvantul “suficient”.

I-atat de buna si-i asa un miros in casa de n-am asteptat nici macar 5 minute! Am feliat-o, am pus-o-n farfurie si dupa alte 10 minute deja eram la masa.

Voua nu va recomand asa, e destul de grea pentru stomac, va recomand sa mancati cu masura si doar usor calduta, altfel…”o sa va vina inapoi :)))) ”

Dar, da! E foarte buna! Si deloc greu de facut.

burek-cu-carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

Tava de 20 cm/30 cm

  • 800 g carne de vita tocata
  • un morcov
  • o bucata de telina
  • o ceapa rosie
  • suc de rosii/pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri gris
  • 8 foi mari de placinta
  • putin ulei
  • un ou
  • 100 ml smantana
  • 3-4 linguri apa
  • ulei

Mod de preparare Burek cu carne – Placinta cu carne

Preparare sos de carne

Eu am pregatit c-o zi inainte sosul de carne, e sosul pe care-l folosesc la musaca, la paste cu carne la cuptor si la placinta cu carne.

Intr-un vas incinge cateva linguri de ulei.

Toaca marunt legumele si le plonjeaza in uleiul incins.

Caleste 3-4 minute totul, amestecand, apoi adauga carnea tocata si caleste amestecand usor, pana cand nu mai vezi carne rosie in vas, carnea se albeste usor, aprox 8-10 minute.

Adaugi sare, piper si busuioc uscat sau cimbru.

Pui o lingura pasta de tomate si 100-150 ml apa sau suc de rosii.

Lasi la fiert la foc mic spre mediu, amestecand cand si cand,  pentru 20-25 minute.

Sosul trebuie sa fie grosut si scazut. Cand e rece adaugi grisul.

Pregatesti tava in care vei coace placinta.

Pui prima foaie, pe latime, doar jumatate in tava si jumatate afara (asa ca-n imagine) si o ungi usor cu ulei.  Daca ai foi mai mici e si mai bine. Nu unge decat foarte putin, se mai lasa grasime de la carne plus de la amestecul final cu care se finiseaza placinta si risti sa fie uleioasa.

Indoi partea ramasa afara si ungi usor din nou. Asezi urmatoarea foaie si procedezi la fel.

Distribui o treime din amestecul de carne.

Procedezi la fel pana cand ai 4 randuri de foi (cate 2 foi indoite pe fiecare rand) si 3 randuri de carne. Pe partea de deasupra nu se mai pune carne.

O portionezi in patrate, doar partea de deasupra.

Preincalzesti cuptorul la 190 grade

Bati usor oul, pui smantana, omogenizezi, adaugi apa si potrivesti gustul de sare.

Torni amestecul pe toata suprafata placintei.

Introduci tava in cuptorul incins, pe treapta 2 si coci pacinta timp de 35 minute la 190 grade sau pana cand e frumos rumenita.

O lasi sa se racoreasca si o portionezi ajutandu-te de portionarea facuta inainte de coacere.

E delicioasa si calda si rece!

reteta-imagini

burek-cu-carne-2

burek-cu-carne-3
burek-cu-carne-4

 

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns