Pancakes pufoase(clatite americane)

590Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Asa cum zice clar si scurt si titlu, sunt cele mai pufoase pancakes incercate vreodata!

Cred ca le-am facut de cel putin 5-6 ori dar nu prindeau niciodata poze, cum faceam, cum dispareau, contribuind inclusiv eu la asta :))

E reteta perfecta de pancakes, o reteta de clatite cu consistenta ce-aduce cu cea a pandispanului, pe care daca o s-o incerci si tu, cititorule :)), n-o sa mai vrei sa incerci alta ca n-ai motiv : P :)))

pancakes

Loading...

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 oua mari
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri cu varf zahar
  • 280 ml lapte

[/ingredients]

pancakes-2[preparare title=”Mod de preparare Pancakes”]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. In bolul cu galbenusuri pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma cu un vf. cutit sare.
  4. Peste galbenusuri pune faina amestecata cu praful de copt, in cateva transe, alternand cu laptele, amestecand usor.
  5. La final incorporeaza albusurile spuma , usor, de jos in sus, pana nu se mai vad deloc cocoloase de albus.
  6. Incinge bine o tigaie de teflon, redu flacara la mediu spre mic, unge tava cu ulei si pune un polonic din compozitie in centrul tigaii. Lasa cam … 30 de secunde apoi CU AJUTORUL UNEI SPATULE invarte pe cealalta parte cu o miscare rapida, ferma. Dupa prima clatita iti vei da seama cam cat dureaza pana trebuie sa invarti, in functie de grosimea tigaii si cat de tare ai dat focul.
  7. Ciocolata, miere, dulceata…asta decizi tu 😉

Din compozitia data ies cam 20 de bucati.
Sursa de inspiratie

[/preparare]

DSC_3468

DSC_3472

DSC_3474

DSC_3475

DSC_3478

DSC_3484

8

7

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns