O prajitura cu crema de lamaie din care garantez ca prima bucatica va fi doar inceputul :))
Sub nicio forma nu te vei putea opri la una, la fel si invitatiii 😉
Foi atat de pufoase, cu texturi diferite, crema delicioasa de-ti vine s-o mananci direct din castron, o adevarata prajitura de sarbatori, care mie mi-a placut tare mult.
Cei ce sunt fani prajituri cu lamaie trebuie sa o incerce.
Ingrediente prajitura cu crema de lamaie
Pentru foile galbene:
8 oua
120 g faina
150 g zahar
4 linguri rase gris
80 ml ulei
45 ml lapte
un plic praf de copt
un plic zahar vanilinat
3 linguri miere
un varf cutit de sare
Pentru foaia maro:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
o lingura cacao neagra
o lingura ulei
un varf de cutit de sare
Pentru crema:
o lamaie
4 galbenusuri
8-9 linguri zahar (mie imi place mai dulce, voi puteti pune zahar dupa gust)
400 g mascarpone
200 ml frisca
un plic zahar vanilat
ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare prajitura cu crema de lamaie
Pentru foile galbene:
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi mixeaza totul pana devine o crema fina.
Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri.
Pune apoi laptele, uleiul si mierea.
Mixeaza spuma albusurile.
Adauga jumatate din cantitate peste galbenusuri si amesteca, apoi adauga cealalta jumatate omogenizant usor cu lingura, de jos in sus.
Imparte cantitatea de compozitie in doua parti egale.
Pregateste o tava de 24/32 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna jumatate din compozitie.
Coace foaia timp de aprox 15 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii)
Lasati sa se raceasca apoi scoatei hartia de copt cu grija.
Procedati la fel cu cea de-a doua foaie apoi pregatiti foaia cu cacao.
Pentru foaia de cacao:
Mixati spuma albusurile cu sarea.
Adaugati treptat zaharul si mixati pana la diluare.
Puneti apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile usor batute si omogenizati usor.
La final incorporati uleiul.
Turnati in aceeasi tava in care ati copt foile galbene (tot cu hartie pentru copt) si coaceti pana trece testul scobitorii.
Pentru crema:
Intr-un vas cu fund dublu puneti gabenusurile impreuna cu zeama de lamaie si 7 linguri zahar la foc mic.
Amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa usor. Raciti bine, adaugati mascarpone, zaharul vanilat si mixati pana la omogenizare.
Separat mixati frisca pana capata o consistenta ferma, legata si pufoasa.
Amestecati cele doua compozitii usor, usor.
Lasati la rece pentru 20-25 minute.
Asamblare prajitura cu crema de lamaie:
Din crema de lamaie puneti deoparte 3 linguri.
Asezati prima foaie galbena (e foarte pufoasa, s-o manevrati cu grija) si intindeti jumatate din crema de lamaie ramasa. Asezati foaia maro.
Intindeti restul de crema si asezati cealalta foaie galbena.
Cele 3 linguri de crema le intindeti peste foaia galbena si radeti deasupra ciocolata alba.
Lasati prajitura cu crema de lamaie la rece cateva ore, apoi portionati.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.